Fallen Napisano Kwiecień 12, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 12, 2012 Kolega waldo pomógl w rozwiazaniu problemu odwróconych kolorów, tylko mam noobski problem z tej strony pobieram RPM-a (http://rpm.pbone.net...x86_64.rpm.html) robie yum erase flashplugin teraz z graficznego odytora klikam 2x na paczke instaluje sie porzadana wersja flash playera ale jest kupa... dalej jest ta najnowsza spieprzona wersja... jak znowu daje yum erase/reinstall to wypluwa takie cos: yum erase flash-plugin.x86_64 Loaded plugins: langpacks, presto, refresh-packagekit Resolving Dependencies --> Running transaction check ---> Package flash-plugin.x86_64 0:11.0.1.152-release will be erased --> Finished Dependency Resolution Dependencies Resolved ===================================================================================================== Package Arch Version Repository Size ===================================================================================================== Removing: flash-plugin x86_64 11.0.1.152-release @/flash-plugin-11.0.1.152-release.x86_64 18 M Transaction Summary ===================================================================================================== Remove 1 Package yum reinstall flash-plugin.x86_64 Loaded plugins: langpacks, presto, refresh-packagekit Installed package flash-plugin-11.0.1.152-release.x86_64 (from /flash-plugin-11.0.1.152-release.x86_64) not available. Error: Nothing to do czyli niby wszystko gra ale jak dam na filmiku ze spieprzonymi kolorami about flashplayer to wyswietla mi najnowsza wersje... Co zrobilem zle? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Kwiecień 12, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 12, 2012 Wyglada na to, ze miales poprzednio starsza wersje flash-plugin. Dziwne, ze kolory miales odwrócone, bo to pojawilo sie z wersja 11.2.202.228-1.R. Na wersji 11.0.1.152-1.R powinno byc OK. Pokaz moze rpm -qa | grep flash-plugin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fallen Napisano Kwiecień 12, 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 12, 2012 wersja 11.0.1.152-1.R to ta co podales przedtem mialem te najnowsza. Po instalacji tej starszej i tak zainstalowala sie najnowsza. Nie draze dalej tematu bo po tej reinstalacji zaczelo dzialac flashowe okienko ustawien w którym moglem wylaczyc akceleracje sprzetowa co rozwiazalo problem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Kwiecień 12, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 12, 2012 Jak niby miala sie zainstalowac wersja 11.2.202.228-1.R jesli ja usunales a w to miejsce zainstalowales 11.0.1.152-1.R? Albo pleciesz bzdury albo po instalacji starszej wersji zrobiles update systemu albo masz wlaczone automatyczne aktualizacje, które starsza wersje zamienily znów na nowa. Pisalem wyzej co powinienes zrobic, jesli oczekujesz pomocy. Jesli chcesz sobie tylko posty ponabijac, to Twoja sprawa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fallen Napisano Kwiecień 12, 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 12, 2012 Jak niby miala sie zainstalowac wersja 11.2.202.228-1.R jesli ja usunales a w to miejsce zainstalowales 11.0.1.152-1.R? Albo pleciesz bzdury albo po instalacji starszej wersji zrobiles update systemu albo masz wlaczone automatyczne aktualizacje, które starsza wersje zamienily znów na nowa. Pisalem wyzej co powinienes zrobic, jesli oczekujesz pomocy. Jesli chcesz sobie tylko posty ponabijac, to Twoja sprawa. dude... mialem wersje 11.2.202.228 zrobilem to co pisales po zainstalowaniu starszej wersji dalej wystepowal problem z kolorami w abaoucie bylo ze mam wersje 11.2.202.228 a yum przy probie reinstalacji/usuniecia wyswietlal wersje 11.0.1.152 co nawet zalaczylem w poscie, widze ze problem jest nietypowy, sam zreszta stwierdzasz ze bzdura dlatego zadawalam sie wylaczeniem akceleracji (>>>po reinstalacji ustawienia na falashowych okienkach dzialaja<<<). Nie oczekuje pomocy bo juz rozwiazalem problem i nie chce sie pchac z powrotem w tamto bagno by zaspokoic ciekawosc EoT ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piottrek17 Napisano Kwiecień 18, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 18, 2012 na wersji 11.1.102.55 takze wszystko dziala ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MC' Napisano Kwiecień 24, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 24, 2012 Offtopic A potrzebujesz w ogóle Adobre Flasha? On o ile pamietam przerstal byc wspierany na linuksa wiec i niech ginie wczelusciach proponuje gnasha. "U mnie 'wiodace rozwiazanie flashowe' zawiodlo dlatego wybralem gnash teraz moje wszystkie problemy przestaly istniec Spróbuj a nie pozalujesz " Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi