vollverin Napisano Maj 4, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Maj 4, 2012 Dzień dobry. Właśnie zmieniłem sterowniki z nouveau > nvidia kmod.Niestety podczas botowania systemu nie mam graficznego ładowania, tzn. wyświetlana jest lista uruchomionych modołów i to w dodatku koszmarnie niskiej rozdzielczości. Chciałbym to zmienić. Może jest jakaś nakłada graficzna? Znalazłem tylko StartUp-Manager lecz jest niestety niedostępny pod Fedorę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Maj 4, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Maj 4, 2012 Nie da sie. To kwestia konfiguracji GRUB2. Na Fedorze niestety niepoprawnie dzialaja parametry "gfxpayload" i gfxmode". Ja i ktos tu jeszcze na forum próbowalismy sie zmierzyc z problemem, ale poleglismy. Jesli udaloby Ci sie cos wymyslic/wygooglac to daj znac tu na forum. Na razie mozna nieco zwiekszyc rozdzielczosc dodajac tradycyjnie parametr vga=0x317 lub 0x31a, ale skutkuje to dodatkowym ostrzezeniem przy stracie, ze parametr vga=... jest przestarzaly i nalezy korzystac ze wspomnianego wyzej gfxpayload. No i wyglad konsoli tekstowej w trybie vga=0x31a czy 317 pozostawia wiele do zyczenia. [EDIT] Watek, w którym widac z grubsza co bylo juz przetrenowane w tej sprawie → http://forum.fedora.pl/topic/25060-plymouth-fedora-16-rozdzielczosc-1280x720/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi