mati00724 Napisano Maj 30, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Maj 30, 2012 Witam serdecznie! Za pomocą preupgrade zaktualizowałem swoją Fedorę i... Po prostu się nie włącza. Staje na "Started Display Manager", a wcześniej stawało chyba na czym innym ale za pomocą wiersza poleceń próbowałem aktualizować przez yuma. Raz stanęło na polskim napisie mówiącym, że powinny zostać nadane plikom nowe konteksty bezpieczeństwa Selinux, ale teraz kiedy próbuję przestawić enforce...=1 to wyświetla się, że "Selinux is disabled". Zupełnie nie wiem co znaczą te rzeczy, podałem je jako wskazówki dla osób, które mogą mi pomóc, a robiłem wszystko, bo gdzieś tak napisano, tyle, że system nadal nie działa, a poradników do F17 raczej brak. Czy ktoś wie co mogę zrobić z poziomu wiersza poleceń do którego potrafię przejść z Gruba? Czy to by coś pomogło gdybym nagrał instalacyjne dvd i skorzystał z opcji naprawy systemu, jeśli jest tam taka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Maj 30, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Maj 30, 2012 (edytowane) Raz stanelo na polskim napisie mówiacym, ze powinny zostac nadane plikom nowe konteksty bezpieczenstwa Selinux, ale teraz kiedy próbuje przestawic enforce...=1 to wyswietla sie, ze "Selinux is disabled".I trzeba bylo czekac, bo to moze kilkanascie minut trwac. Czy ktos wie co moge zrobic z poziomu wiersza polecen do którego potrafie przejsc z Gruba?Mozesz wszystko Na poczatek spróbuj zakonczyc upgrade systemu. Przede wszystkim zrób yum update potem sprawdz czy nie zostaly jakies niedokonczone transakcje yum-complete-transaction [EDIT]i jeszcze package-cleanup --orphans [/EDIT] Jesli korzystales w F16 z zamknietych sterowników nvidia lub ati to odinstaluj te paczki. Czy to by cos pomoglo gdybym nagral instalacyjne dvd i skorzystal z opcji naprawy systemu, jesli jest tam taka?Nie, to by nic nie pomoglo. Jesli masz dostep do trybu tekstowego i masz Internet, to nic wiecej nie jest potrzebne. Edytowane Maj 30, 2012 przez WalDo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati00724 Napisano Maj 31, 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 31, 2012 Dzieki, usuniecie sterowników pomoglo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi