Fallen Napisano Maj 30, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Maj 30, 2012 Jak zrobic i czy jest sens robienia takiego updatu (lepiej swiezy system na nowo postawic?) Czy mozna juz spokojnie przejsc na nowa fedore czy F17 jeszcze jest zbyt problematyczne (sa posty z narzekaniami na niektóre pakiety). Czy na F17 dalej sa "cuda" z kopiowaniem danych na pendrive`y? Mam na mysli powolny zapis i nieadekwatne informacje o postepie z rzeczywistym stanem (nawet znikanie okna kopiowania mimo iz dane dalej sie kopiuja przez kolejne pare minut). Tak (_wogóle_ → w ogóle) ORT ten problem wystepuje tylko z fedora? bo zastanawiam sie nad przejsciem na debiana ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokar620 Napisano Maj 31, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Maj 31, 2012 Tu jest trochę: http://fedoraproject..._-.3E_Fedora_17 Na fedoraforum.org już są tematy o problemach z upgradem przy użyciu płyt DVD (może jednak usr merge to nie jest takie "hop siup"). Z pendrivem to nie wiem, bo nigdy problemów nie miałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krystian Kiermasz Napisano Maj 31, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Maj 31, 2012 Aktualizacji mozesz dokonac poprzez program PreUpgrade w bardzo prosty sposób. Jezeli masz wszystko skonfigurowane pod siebie, dodatkowe sterowniki pod sprzet, oprogramowanie itd to nie oplaca sie stawiac systemu od nowa i spedzac godziny na konfiguracji. Poprzednio mialem F16, teraz siedze od premiery na F17 i nie zauwazylem bledów o których piszesz. Co prawda kopiowania uzywalem tylko z dyskiem przenosnym i zawsze pracuje w mc (midnight commander) tak wiec wszystko smigalo jak nalezy - predkosc równiez. Co do migracji miedzy dystrybucjami to sa róznice i musisz wiedziec czy warto sie ich uczyc. Ja np. zrobilem odwrotnie, po ponad roku na Debianie przeszedlem na Fedore i jestem bardzo zadowolony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi