PreAlien2009 Napisano Czerwiec 4, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 4, 2012 Czesc wiem ze np w Puppy Linux lub w innej dystrybucji mozna dodac urządzenie przez sterownik z windowsa Xp. Mam skaner MD 90093 mam sterowniki. Xsane go nie wykrywa. Ponieważ na stronie producenta jest nie wymieniony ten model, a reszte jest nie wspierane. Wiec może ktoś z was mi powie jak to dodać. W środowisku Gnome nie znalazłem listy urządzeń, nie wiem czy coś takiego jest jak to było w Yast dla Suse. Bede wdzieczny za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeM Napisano Czerwiec 4, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 4, 2012 Najpierw http://www.sane-project.org/sane-mfgs.html i sprawdz kolumne backend dla swojego modelu. Poem wejdz do katalogu /etc/sane.d/, znajdz swój model i sprawdz w konfiguracji gdzie powinienes wrzucic plik firmware. Plik firmware masz w c:\program files\costam, albo jest zaszyty w jakims .cabie w instalatorze. Wstaw plik, miej nadzieje, ze nie bedzie mu trzeba poprawiac praw zapisu / odczytu, lub dlubac w konfigu sane.d i bedzie dzialac. Gdyby nadzieje zawiodly, to nadaj prawa odczytu wszystkim do firmwaru: chmod a+r costam.usb Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi