Jusko Napisano Czerwiec 5, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 5, 2012 Witam. Dotychczas, a przynajmniej do F14 bo potem moja przygoda sie skonczyla z Fedora (laptop z 512MB RAM, a Fedora postawila wymagania ponad 700). Do F14 na OSS patent byl taki, ze wchodzilem do /etc/modprobe.d/, edytowalem pliczek dist-oss.conf poprzez odkomentowanie jednej linijki, restart i wszystko dzialalo z dzwiekiem w starszych grach. Niestety w ostatnich wydaniach zaszlo wiele zmian i pliku tego juz nie widze. Schemat byl taki (cytat z jednej strony www): It was also neccessary to activate the following kernel modules by uncommenting a line in /etc/modprobe.d/dist-oss.conf: install snd-pcm /sbin/modprobe --ignore-install snd-pcm && /sbin/modprobe snd-pcm-oss && /sbin/modprobe snd-seq-device && /sbin/modprobe snd-seq-oss Znalazlem taka paczuszke, lecz nie wiem czy instalowac: http://rpm.pbone.net/index.php3/stat/4/idpl/18108576/dir/fedora_16/com/alsa-kmdl-3.3.7-1.fc16-1.0.25-95.fc16.x86_64.rpm.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Czerwiec 5, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 5, 2012 Z tego co mi pisal thof → http://forum.fedora....post__p__158393 Da sie uzyskac OSS, ale sie troche narobic trzeba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrew Napisano Czerwiec 6, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 6, 2012 A co z padsp ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jusko Napisano Czerwiec 7, 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 7, 2012 Padsp dal rade z Unreal Tournament 2004 i dzwiek smiga, lecz z UT99 byl problem. Rozwiazaniem chyba na slynne /dev/dsp: no such file or directory jest klepniecie jako root modprobe snd_pcm_oss. Ale czy to zadziala zawsze - nie wiem. Szkoda, ze usuneli ten plik - byl przydatny - jedno odkomentowanie i problem z OSS byl z glowy. Podobnie nie wiem, komu wadzil defaultowo /etc/rc.local Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Czerwiec 7, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 7, 2012 Podobnie nie wiem, komu wadzil defaultowo /etc/rc.local To akurat zostalo, tylko jest przeniesione w ramach porzadkowania katalogów do /etc/rc.d/rc.local (jak nie ma, to utwórz i bedzie dzialac). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi