Jusko Napisano Czerwiec 5, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 5, 2012 Czesc. Jeden obraz wart jest wiecej niz tysiac slów: Nie mam pojecia jak sprawic, aby wszystko bylo normalnie i w pl. Niestety w F17 znów cos pokrecili i najprawdopodobniej nie mam jakis paczek jezykowych, bo oczywiscie grupa polish-support - nie znaleziono grupy tego typu przy instalacji, a informacje kalendarza sa w en. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokar620 Napisano Czerwiec 6, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 6, 2012 Kalendarz możesz sobie po prostu rozciągnąć łapiąc górny róg. Widzę, że kde-l10n-Polish masz zainstalowane, strefa czasowa jest prawdopodobnie ustawiona na USA, system-config-date powinien załatwić sprawę, ewentualnie sprawdź ustawienia kalendarza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jusko Napisano Czerwiec 6, 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 6, 2012 Kalendarz dalo sie faktycznie rozciagac. Wydarzenia sa jednakze wszystkie dla USA, a w ustawieniach zegarka --> Kalendarz --> Swieta, nie moge wybrac zadnego kraju (ani zwijac list). Pomyslalem, ze moze to trzeba robic z roota, lecz nie wiem jakim poleceniem to wywolac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokar620 Napisano Czerwiec 7, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 7, 2012 Pod ustawieniami Kalendarz --> Swieta masz Strefy czasowe, gdzie mozesz ustawic domyslna na Europa/Warszawa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jusko Napisano Czerwiec 7, 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 7, 2012 Cóz - chyba to bylo rozwiazaniem problemu - nie zauwazylem, ze w Swietach kalendarza, po przewinieciu okna w prawo sa selecty z opcjami KDE4 znam jeszcze dosc slabo - wiecznie bylem na GNOME2, pózniej XFCE, a KDE4 dopiero od jakiegos czasu i nadal nie moge powiedziec, ze znam te srodowisko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi