Jump to content

Kde4 - Bardzo Wąskie Pole Tekstowe W Kalendarzu W Trayu.

Jusko
 Share

Recommended Posts

Czesc.

Jeden obraz wart jest wiecej niz tysiac slów:

dba8cb85248ff016m.jpg

Nie mam pojecia jak sprawic, aby wszystko bylo normalnie i w pl. Niestety w F17 znów cos pokrecili i najprawdopodobniej nie mam jakis paczek jezykowych, bo oczywiscie grupa polish-support - nie znaleziono grupy tego typu przy instalacji, a informacje kalendarza sa w en.

Kalendarz możesz sobie po prostu rozciągnąć łapiąc górny róg. Widzę, że kde-l10n-Polish masz zainstalowane, strefa czasowa jest prawdopodobnie ustawiona na USA, system-config-date powinien załatwić sprawę, ewentualnie sprawdź ustawienia kalendarza.

Kalendarz dalo sie faktycznie rozciagac. Wydarzenia sa jednakze wszystkie dla USA, a w ustawieniach zegarka --> Kalendarz --> Swieta, nie moge wybrac zadnego kraju (ani zwijac list). Pomyslalem, ze moze to trzeba robic z roota, lecz nie wiem jakim poleceniem to wywolac.

Cóz - chyba to bylo rozwiazaniem problemu - nie zauwazylem, ze w Swietach kalendarza, po przewinieciu okna w prawo sa selecty z opcjami :) KDE4 znam jeszcze dosc slabo - wiecznie bylem na GNOME2, pózniej XFCE, a KDE4 dopiero od jakiegos czasu i nadal nie moge powiedziec, ze znam te srodowisko.