BZW Golem Napisano Sierpień 8, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 8, 2012 Dziś po raz pierwszy od bardzo długiego czasu zaktualizowałam system. Ku mojemu zdziwieniu z górnego paska zniknęła ikona sieci. Dałoby się ją jakoś przywrócić? Jak nie.. jak dobrać się do ustawień które się tam pozapisywało? Jakoś nie mogę się dokopać.. a przecie skoro mi internet bezprzewodowy działa to gdzieś to musi być. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Sierpień 8, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 8, 2012 Jesli internet dziala to znaczy, ze usluga Network Managera takze poprawnie wystartowala. Czyli problem jest z aplikacja nm-applet. Mozesz sprawdzic czy ten aplet jest uruchomiony poleceniem pgrep nm-applet jesli nie zwróci zadnego numerka to mozesz wystartowac go recznie nm-applet (jako zwykly uzytkownik). Jesli pojawia sie problemy to spróbuj przeinstalowac ten pakiet (ew. moze miec inna nazwe). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BZW Golem Napisano Sierpień 8, 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 8, 2012 Hm.. proces nm-applet jest wlaczony tylko ze uspiony. Kolejna rzecza która teraz zauwazylam jest to ze jak wejde w ustawienia -> siec wyswietla mi sie komunikat: "Systemowe uslugi sieciowe sa niezgodne z ta wersja" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi