fedora30 Napisano Sierpień 24, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 24, 2012 Witam zainstalowalem Fedorę 17 i po instalacji wyskakuje mi taki komunikat : There are unfinished transactions remaining.Please run yum-complete transactions as root .Macie moze jakis pomysl co zrobic zeby aktualizacje pokazywalo mi normalnie ? pozdrawiam karol Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Sierpień 24, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 24, 2012 Po prostu "run yum-complete transactions as root" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fedora30 Napisano Sierpień 24, 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 24, 2012 Pomocy bo mecze sie z tym i nie mam zielonego pojecia co zrobic pomozcie !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Sierpień 24, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 24, 2012 No, zesz... WYKONAJ to polecenie jako root. Uruchom terminal albo przejdz na konsole tekstowa, zaloguj sie jako root i wykonaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fedora30 Napisano Sierpień 25, 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 25, 2012 Ale co mam ,wykonac bo nadal nie wiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fedora30 Napisano Sierpień 25, 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 25, 2012 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Sierpień 25, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 25, 2012 Czytales komunikat? Tam masz nazwe polecenia. Taka nazwa-zagadka. http://translate.google.pl/#auto/pl/run%20yum-complete-transaction%20as%20root Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fedora30 Napisano Sierpień 25, 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 25, 2012 co tam wpisac ,kolego Waldo bo zaczynam sie denerwowac przez ten komunikat ze aktualizacje nie chca sie instalowac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Sierpień 25, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 25, 2012 Ty pytasz serio czy tylko sobie jaja ze mnie robisz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fedora30 Napisano Sierpień 25, 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 25, 2012 Pytam serio bo nie wiem jak to usunac a aktualizacje nie chca mi sie instalowac i sie denerwuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Sierpień 25, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 25, 2012 "run" znaczy "uruchom", "as root" znaczy jako root a pomiedzy tymi dwoma wyrazeniami masz podana nazwe polecenia: yum-complete-transaction. Uruchom terminal, zaloguj sie jako root i nacisnij kolejno nastepujace klawisze: y u m - (myslnik) c o m klawisz tabluacji [Tab] klawisz [Enter]. Poinformuj o wynikach, bo to nie musi byc koniec problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fedora30 Napisano Sierpień 25, 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 25, 2012 konsola wyplula cos takiego CRITICAL:yum.cli:Blad konfiguracji: Error accessing file for config file:///home/karol/om Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Sierpień 25, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 25, 2012 Masz zdefiniowane jakies lokalne repozytoria? Na poczatek wykonaj podstawowa czynnosc: wyczysc cache yuma, bo tam czasem jakies smiecie moga sie zbierac i potem spróbuj zrobic update: yum clean all yum update A przy okazji ls -l /etc/yum.repos.d yum repolist Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Sierpień 25, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 25, 2012 A nie kombinowales tak w ogóle z plikiem /etc/yum.conf? Sprawdz czy nie masz w nim linijki w rodzaju include=file:///home/karol/om Jesli jest to ja usun. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fedora30 Napisano Sierpień 25, 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 25, 2012 Wywalilo mi cos takiego -rw-r--r--. 1 root root 179 2007-07-25 adobe-linux-i386.repo -rw-r--r--. 1 root root 1144 05-04 21:31 fedora.repo -rw-r--r--. 1 root root 1105 05-04 21:31 fedora-updates.repo -rw-r--r--. 1 root root 1163 08-24 17:31 fedora-updates-testing.repo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi