MC' Napisano Październik 21, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Październik 21, 2012 Witam, Otóż ostatnio musiałem skorzystać z wirtualnego oddziału AS no i koniecznie oczywiście męczą Flasha z Adobe. No więc poleciałem z repo według prawidła i... kupa tzn nie mogłem się połączyć bo zawieszało firefoxa. Myślę no nic kij wejdę na windę i załatwię sprawę. Na W7 bez problemu. Po powrocie na F17 postanowiłem to diabelskie narzędzie wywalić yumem wszystko cacy wywaliłem. Ale niestety już po chwili stwierdziłem, że mimo poprzednio obecnej wtyczki GNASH działającej bez problemu teraz filmy w technologii flash wcale się nie ładują choćbym nie wiem ile przeinstalowywał. Po powtórnej instalacji Adobe Flash 11.2 pojawiły się filmy ale bez dźwięku. i tutaj klapa bo przóbowałem alsamixer: default: Card: PulseAudio F1: Help │ │ Chip: PulseAudio F2: System information │ │ View: F3:[Playback] F4: Capture F5: All F6: Select sound card │ │ Item: Master Esc: Exit │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ ┌──┐ ┌──┐ ┌──┐ ┌──┐ │ │ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │ │ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │ │ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │ │ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │ │ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │ │ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │ │ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │ │ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │ │ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │ │ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │ │ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │ │ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │ │ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │ │ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │ │ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │ │ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │ │ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │ │ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │ │ ├──┤ ├──┤ ├──┤ ├──┤ │ │ │OO│ │OO│ │OO│ │OO│ │ │ └──┘ └──┘ └──┘ └──┘ │ │ 100<>100 100<>100 100 100 │ │ < Master > Master Master Master │ │ Front Rear Center Woofer Card: HDA Intel PCH F1: Help │ │ Chip: Realtek ALC898 F2: System information │ │ View: F3:[Playback] F4: Capture F5: All F6: Select sound card │ │ Item: Master [dB gain: 0,00] Esc: Exit │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ ┌──┐ ┌──┐ ┌──┐ ┌──┐ ┌──┐ ┌──┐ ┌──┐ ┌──┐ ┌──┐ ┌──┐ ┌──┐ ┌──┐ ┌──┐ │ │ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │ │ │▒▒│ │ │ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │ │ │▒▒│ │ │ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │▒ │ │▒▒│ │ │ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │▒ │ │▒▒│ │ │ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │ │ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │ │ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │ │ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │ │ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │ │ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │ │ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │ │ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │ │ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │ │ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │ │ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │ │ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │ │ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │ │ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │ │ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │▒▒│ │ │ ├──┤ ├──┤ └──┘ ├──┤ ├──┤ └──┘ ├──┤ ├──┤ ├──┤ ├──┤ ├──┤ ┌──┐ ┌──┐ ├──┤ └──┘ │ │ │OO│ │OO│ │OO│ │MM│ │OO│ │OO│ │OO│ │OO│ │OO│ │OO│ │OO│ │MM│ │ │ └──┘ └──┘ └──┘ └──┘ └──┘ └──┘ └──┘ └──┘ └──┘ └──┘ └──┘ └──┘ │ │ 100 100<>100 100<>100 100<>100 100<>100 100<>100 100<>100 100 100 100<>100 100<>100 87<>81 100<>100 │ │< Master > Headphone PCM Front Front Mic Front Mic Boo Surround Center LFE Side Line S/PDIF S/PDIF Defaul Rear Mic Rear Mic Boos │ │ \ Card: HDA NVidia F1: Help │ │ Chip: Nvidia GPU 16 HDMI/DP F2: System information │ │ View: F3:[Playback] F4: Capture F5: All F6: Select sound card │ │ Item: S/PDIF Esc: Exit │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ ┌──┐ ┌──┐ ┌──┐ ┌──┐ │ │ │OO│ │OO│ │OO│ │OO│ │ │ └──┘ └──┘ └──┘ └──┘ │ │ < S/PDIF >S/PDIF 1 S/PDIF 2 S/PDIF 3 A więc wszystko powłączane. Niestety teraz GNASH już nie działa samodzielnie a flash od adobe tylko obraz. moje karty: cat /proc/asound/cards 0 [PCH ]: HDA-Intel - HDA Intel PCH HDA Intel PCH at 0xf4600000 irq 69 1 [NVidia ]: HDA-Intel - HDA NVidia HDA NVidia at 0xf4080000 irq 36 Co jeszcze mogę spróbować ? Najchętniej znowu bym wrócił do GNASH'a. Z góry dzęki za wskazówki. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Październik 23, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Październik 23, 2012 Spróbuj zainstalowac Chrome, w którym masz wbudowana najnowsza wersje Flasha, tj. 11.4.31.203. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MC' Napisano Październik 24, 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 24, 2012 hmm jakos nie lubie tej googlowskiej przegladarki mam wrazenie ze wtedy juz kompletna inwigilacja.. chociaz wiem, ze jest otwarty chromium. Ale rozwiazalem sprawe Sprawdzilem ze na innym userze dzwiek juz dziala. Wobec tego musialo to byc cos z konfigiem lokalnym. Wykasowalem wiec ~/.pulse-cookie oraz ~/.pulse/* i dzwiek automagicznie dziala Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi