Darknek Napisano Grudzień 9, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 9, 2012 WItajcie W końcu postawiłem F17 w wersji 64 bit. Polecenie yum update podaje, ze nie mam nic do aktualizacji, a raczej powinno sie tego duzo pojawic. Co mogło pójść nie tak i gdzie poprawić, aby aktualizacje jechały jak należy? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dj_oko Napisano Grudzień 10, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 10, 2012 yum clean all && yum -y update yum yum update Sprawdz tez, czy w /etc/yum.repos.d masz zaznaczone odpowiednie repozytoria(enabled=1). To samo mozna osiagnac korzystajac z nakladki Oprogramowanie, korzystajacej z PackageKita. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darknek Napisano Grudzień 10, 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 10, 2012 Poczynilem jak piszesz, ale nic sie nie zmienilo. Mam pytanie zatem kolejne. Jest szansa, ze podczas instalacji systemu on sam sobie update'owal do najnowszych pakietów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slabypingwin Napisano Grudzień 10, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 10, 2012 U mnie , gdy instalowalem F 17 z plyty DVD a instalator wykryl poprawnie karte sieciowa to po wybraniu pakietów do zainstalowania , sporo z nich bylo od razu instalowanych z neta a nie z plytki instalacyjnej i potem nie bylo aktualizacji Moze i u ciebie Darknek tez tak bylo :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darknek Napisano Grudzień 10, 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 10, 2012 No to chyba bylaby najsensowniejsza odpowiedz i powód. Bo teoretycznie wszystko u mnie powinno byc tak jak trzeba Dlatego zeby nowego tematu nie zakladac to jeszcze tylko zapytam o nowa rzecz 64 bitowa wersja powinna widziec 4GB RAM, a widzi tylko 3,2, tak jak wczesniej F16 32 bit. Ktos moze wie czemu? Poczytalem troche i wynikac to moze z ustawien biosu. Czy da sie to jakos przestwic czy upgrade biosu trzeba by robic, a to moze byc ponad moje mozliwosci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JoleKK Napisano Grudzień 11, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 11, 2012 Co do updatów to tak wlasnie jest, ze ciagna sie z netu przy aktualizacji, dla pewnosci uname -r i zobacz czy kernel najnowszy. Zobacz tez czy na pewno kernel x64 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darknek Napisano Grudzień 11, 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 11, 2012 Tak mam x64 Dzisiaj yum juz sciagal nowe pakiety, czyli podczas instalowania systemu dociagnal sobie najnowsze wersje. A co do RAM'u i BIOS'u. Jesli BIOS nie widzi 4gb, a wedlug opisu mój laptop powinien widziec 4gb, to powinienem zrobic update BIOS'u? Jak to zrobic? W necie jest troche opisów, ale jakies pliki dla windy tylko sa. W BIOS'ie nigdzie nie mam mozliwosci przestawienia czegos zeby bylo wiecej ramu widoczne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Grudzień 11, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 11, 2012 Jak laptop, to najlepiej spytac producenta ew. sprzedawce jesli jakis sensowny a nie typu market. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darknek Napisano Grudzień 11, 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 11, 2012 lapek ma juz swoje lata. Toshiba satellite a205. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Grudzień 11, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 11, 2012 No to chyba tylko z Windows sie da to zrobic. Zasadniczo nie propagujemy na tym forum piractwa, jednak w tym przypadku chyba nie ma wyjscia. Musisz poszukac w sieci jakies wersji jedynie slusznego systemu w wersji LiveCD (kiedys widzialem cos co sie nazywalo chyba Bart PE) i zaktualizowac BIOS z tej plyty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chowder Napisano Grudzień 11, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 11, 2012 Windows liveCD - HirensbootCD http://www.hirensbootcd.org/download/ Jest tam MiniWinXP. Sam dzieki temu aktualizowalem bios w Lenovo. Uruchomienie MiniWinXP, instalacja (uruchomienie) programu do aktualizacji bios i poszlo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darknek Napisano Grudzień 11, 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 11, 2012 Dzieki serdeczne. Mam nadzieje, ze to pomoze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi