Skocz do zawartości

Fedora 17

Darknek

Rekomendowane odpowiedzi

No to chyba bylaby najsensowniejsza odpowiedz i powód. Bo teoretycznie wszystko u mnie powinno byc tak jak trzeba :)

Dlatego zeby nowego tematu nie zakladac to jeszcze tylko zapytam o nowa rzecz :)

64 bitowa wersja powinna widziec 4GB RAM, a widzi tylko 3,2, tak jak wczesniej F16 32 bit. Ktos moze wie czemu?

Poczytalem troche i wynikac to moze z ustawien biosu. Czy da sie to jakos przestwic czy upgrade biosu trzeba by robic, a to moze byc ponad moje mozliwosci.

Tak mam x64 :)

Dzisiaj yum juz sciagal nowe pakiety, czyli podczas instalowania systemu dociagnal sobie najnowsze wersje.

A co do RAM'u i BIOS'u. Jesli BIOS nie widzi 4gb, a wedlug opisu mój laptop powinien widziec 4gb, to powinienem zrobic update BIOS'u? Jak to zrobic? W necie jest troche opisów, ale jakies pliki dla windy tylko sa. W BIOS'ie nigdzie nie mam mozliwosci przestawienia czegos zeby bylo wiecej ramu widoczne.

No to chyba tylko z Windows sie da to zrobic.

Zasadniczo nie propagujemy na tym forum piractwa, jednak w tym przypadku chyba nie ma wyjscia. Musisz poszukac w sieci jakies wersji jedynie slusznego systemu w wersji LiveCD (kiedys widzialem cos co sie nazywalo chyba Bart PE) i zaktualizowac BIOS z tej plyty.