omickal Napisano Grudzień 23, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 23, 2012 Koledzy, proszę o pomoc. Mój laptop - DELL XPS L702X - bardzo krótko wytrzymuje na baterii, tj. ok 30 minut. Pomóżcie proszę znaleźć przyczynę takiego stanu rzeczy. Mam już dosyć tego, że zamiast mieć mobilne urządzenie tak naprawdę jest stacjonarne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slabypingwin Napisano Grudzień 23, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 23, 2012 A czy to samo zjawisko występuje zarówno na windows jak i na linuksie :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omickal Napisano Grudzień 23, 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 23, 2012 Z Windows nie korzystam, wiec nie wiem. Od poczatku mam Fedore. Mam tez dwie karty graficzne, moze w tym problem? Jest juz jakis sprawdzony, prosty sposób na NVidia Optimus? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scorpion Napisano Grudzień 24, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 24, 2012 Z calym szacunkiem, ale Twój laptop to NIE jest urzadzenie mobilne. Ja nazywam to laptop stacjonarny. Hp mini albo toshiba nb - modele "na atomie" - to sa urzadzenia mobilne. 30 minut wydaje sie troche malo, co nie zmienia faktu, ze masz dwie karty gaficzne, mocny procesor i w miare duzy ekran. Krótko mówiac musi "zrec" duzo pradu. Jedyna róznica miedzy tym a solidnym "desktopem" jest taka, ze masz wszystko ladnie "upakowane" w pieknym laptopku, który mozesz jednak sobie wszedzie zabrac, ale niestety z zasilaczem. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MKucinski Napisano Styczeń 6, 2013 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 6, 2013 Tak jak pisze Scorpion, Twój laptop jest po prostu bardzo pradozerny i system nie ma z tym raczej nic wspólnego - róznice moga byc ale to bedzie raczej kilka do kilkunastu minut. Ja korzystam z Fedory na Dellu XT2 i bateria trzyma jak trzymac powinna, minimum póltorej godziny przy normalnej pracy i 2-3 przy niezbyt duzym obciazaniu systemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi