Pnrp Napisano Styczeń 7, 2013 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 7, 2013 Witajcie, mam zamiar na dniach machnac instalacje Fedorki, jak zwykle bede ja dostosowywal system typowo pod siebie - Gnome Fallback + Emerald, cala reszta, czyli Plymuth, GDM i podstawowe skladniki Gnome maja zostac dokladnie tak jak w instalacji domyslnej. Nie robilem jeszcze takiej podstawki w Fedorze a ze mam juz bagaz Archa, wole sie dowiedziec jak to wyglada w tej dystrybucji zeby nie siedziec przez nastepny tydzien na wiki i nie sklejac poszczególnych bebechów Jaka bedzie najlepsza opcja na instalacje systemu - jakis minimal czy moze normalna wersja i potem usuwanie pakietów. Mam nadzieje ze minimal nie oznacza w Fedorze masy konfiguracji (jak w Archu) zeby otrzymac efekt zblizony do domyslnej instalacji, tylko wybranie jakiejs grupy (w yumie?) i wszystko dzieje sie automatycznie jak w Debianopodobnych (np. gdm bedzie sie bez grzebania wlaczal przy starcie systemu?) Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Styczeń 7, 2013 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 7, 2013 netinst albo DVD, w czasie instalacji wybierasz opcje dostosowania, wybierasz pakiety jakie chcesz, usuwasz czego nie chcesz. A po instalacji jeszcze raz usuwasz czego nie chcesz bo z tytulu zaleznosci zainstaluje sie i tak sporo pakietów, których wcale nie chcesz Fedora nie jest najfajniejsza pod tym wzgledem (podobnie jak wiekszosc RPM-owych dystrybucji) Jedno co niemal pewne, to ze bedziesz mial GDM na starcie, ale jesli poradziles sobie z Archem, to chyba instalacja i uruchomienie GDM nie powinno byc zmartwieniem - przeciez to mozna zmieniac dowolnie edytujac jeden plik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pnrp Napisano Styczeń 7, 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 7, 2013 Z tym GDM'em to taki przyklad byl Nie wiem czy wprowadzili systemd w koncu do fedory ale na archu to bylo spore ulatwienie ;P systemctl enable gdm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi