lysyr Napisano Styczeń 30, 2013 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 30, 2013 Witam, walcze z wygladem gnome, i mam tutaj pewnien problem, otoz wrzucilem do themes katalog z wybranym motywem gtk3 i tutaj pojawia sie problem. gdy wybieram biezacy motyw na taki ktory zainstalowalem, resetuje xy, a po restarcie mam najbrzytszy defaultowy wyglad? glownie chodzi o wyglad okien... ktos moze wie jak sobie z tym poradzic?? fedora 18. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DEMON Napisano Luty 1, 2013 Zgłoszenie Share Napisano Luty 1, 2013 Rozpakowane motywy wrzucasz do /usr/share/themes/ i z poziomu gnome-tweak-tool sobie elegancko zmieniasz - polecam motyw ponizej http://gnome-look.org/content/show.php/Gnome+Cupertino?content=147061 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Luty 1, 2013 Zgłoszenie Share Napisano Luty 1, 2013 Rozpakowane motywy wrzucasz do /usr/share/themes/ Albo z poziomu zwyklego uzytkownika do $HOME/.themes - dziala równie dobrze a nie wrzucamy smieci nie wiadomo skad do obszaru systemowego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DEMON Napisano Luty 2, 2013 Zgłoszenie Share Napisano Luty 2, 2013 Albo z poziomu zwyklego uzytkownika do $HOME/.themes - działa równie dobrze a nie wrzucamy smieci nie wiadomo skąd do obszaru systemowego. Niestety w $HOME/.themes u mnie nie działało - wrzucałem tam wszystkie możliwe skórki i nic nie było widoczne z poziomu gnome-tweak-tools - kolega tez napisal ze wrzucał do themes daje głowe ze tez w home dlatego zapewne tak jak mi nic nie było widoczne - dlaczego tak się dzieje nie wiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemal Napisano Luty 6, 2013 Zgłoszenie Share Napisano Luty 6, 2013 Wczoraj postanowiłem, że sprawdzę jak tam wygląda nowy Gnome i również natknąłem się na ten sam problem. Po krótkim googlowaniu okazało się, że menedżer okien w Gnome 3.6 nie szuka skórek w ~/.themes ale w ~/.local/share/themes/ już tak. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi