DEMON Napisano Luty 8, 2013 Zgłoszenie Share Napisano Luty 8, 2013 Witam Transfery jak poniżej - nie wiem czy to wina dziadowskich "fedorowskich" sterownikow do 3.0 ? Fedora transfer do 40 Mb/s jak 2.0 Windows 90 Mb/s dobitnie 3.0 USB controller: NEC Corporation uPD720200 USB 3.0 Host Controller (rev 04) Subsystem: Dell Device 04d9 Kernel driver in use: xhci_hcd Bus 004 Device 001: ID 1d6b:0003 Linux Foundation 3.0 root hub Jakies sugestie ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@sunrise Napisano Luty 9, 2013 Zgłoszenie Share Napisano Luty 9, 2013 A co masz podłączone pod ten kontroler? Pewnie dysk sformatowany w NTFSie.? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DEMON Napisano Luty 9, 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 9, 2013 yyyyyyyyyyyyy tak? a to ma jakiś wpływ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@sunrise Napisano Luty 10, 2013 Zgłoszenie Share Napisano Luty 10, 2013 yyyyyyyyyyyyy tak? a to ma jakiś wpływ Prawdopodobnie za słaby transfer odpowiada sterownik ntfs. Jeżeli możesz utwórz partycje sformatowaną pod ext4 i sprawdź transfer. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DEMON Napisano Luty 10, 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 10, 2013 Właśnie doczytałem że ntfs-3g driver nie radza sobie zbyt dobrze z ntfs - musze miec ntfs bo czasami uzywam dysku pod windowsa i przewaznie sa tam duze pliki po 40 gb wiec musi byc ntfs . Dzieki za wskazówkę teraz już wiem co jest 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lordofpixel Napisano Luty 17, 2013 Zgłoszenie Share Napisano Luty 17, 2013 Masz jeszcze do wyboru UDF oraz exFAT (też używa FUSE jak nfs). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi