tatran Napisano Marzec 3, 2013 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 3, 2013 Fedora 18 LXDE jak wyłączyć klikanie "tapping" w touchpad??? Kilka godzin spędziłem, i nie mogę znaleźć jak wyłączyć upierdliwe klikanie palcem na touchpad. Bardzo Proszę o podpowiedź, jak to zrobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Marzec 3, 2013 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 3, 2013 A co konkretnie zrobiłeś w ciągu tych kilku godzin? Pierwszy link wyszukany W Googlach poakzuje jak to zrobić w każdym z desktopów m.in. LXDE → https://www.google.pl/search?q=touchpad+clicking+Fedora&aq=f&oq=touchpad+clicking+Fedora&aqs=chrome.0.57.6320&sourceid=chrome&ie=UTF-8 Podaj więcej szczegółów. Z jakich tutoriali, opisów itp korzystałeś. Co zrobiłeś? Czy przed kolejnym podejściem usuwałeś z systemu "śmiecie" związane z poprzednia próbą? itp itd. Zakładam, że podstawowy element całej zabawy jakim jest zainstalowanie xorg-x11-drv-synaptics masz wykonany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tatran Napisano Marzec 3, 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 3, 2013 Tak ten pakiet mam zainstalowany. Wszędzie są opisy jak włączyć klikanie , a nie znalazłem działającego opisu jak klikanie wyłączyć. Także co należy zrobić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Marzec 3, 2013 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 3, 2013 Aaaa... Chodzi o wyłączenie. Myślę, że posługując się tutorialem, który podałem wyżej dasz radę. Pewnie zamiana wartości "1" na "0" powinna dać pożądany efekt (strzelam, bo nigdy nie próbowałem) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi