Skocz do zawartości

Fedora 18 Obok Windows - Nie Widac Partycji

GuziQ

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Mam teraz inny problem przy instalacji. Bootuje sobie Fedore, idzie pięknie i mam wybór na jaki dysk. Zostawiłem sobie wolne 60 GB na Fedore i... nie widzi partycji Windows, przy instalacji widnieje ciągle cały wolny dysk. Macie jakąś propozycje w czym problem ?

• 2 weeks later...

WItam

Mam dokladnie ten sam problem.
Mam 3 partycje:
jedna z Windowsem, druga NTFS, a trzecia EXT4 (z ksiegowaniem). Ta trzecia ma 100 GB. ANaconda (instalator) nie widzi zadnych moich partycji.
Z tym, ze mialem wczesniej taki sam problem z Ubuntu. tez nie widzialo mi partycji przy probie instalacji. Znalazlem cos, ze chyba program pokazujacey partycje ubi-costam widzi ten dysk jako RAID i trzeba wykonac

sudo apt-get remove dmraid

co usunie program do RAIDow. Usunalem i zadzialalo. Udalo sie zainstalowac, wszystko ladnie poszlo z GRUBem, tylko nie moge teraz uruchomic systemu, nie wiem dlaczego. To pomyslalem, ze skoro juz na poczatku sa z Ubuntu problemy(a mialo byc bezproblemowo!) to przesiade sie na Fedore do ktorej jestem przywiazany.

To ja moze zarzuce te skriny o ktore WalDo prosil (podejrzewam, ze sa takie same)
14u4cz.png
4zzb4.png

Wlasnie zrobilem yum remove dmraid czyli usunalem ten sam program i teraz nie chce mi instalatora odpalic. Co moze byc problemem?