GuziQ Napisano Kwiecień 18, 2013 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 18, 2013 Witam!Mam teraz inny problem przy instalacji. Bootuje sobie Fedore, idzie pięknie i mam wybór na jaki dysk. Zostawiłem sobie wolne 60 GB na Fedore i... nie widzi partycji Windows, przy instalacji widnieje ciągle cały wolny dysk. Macie jakąś propozycje w czym problem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Kwiecień 18, 2013 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 18, 2013 Masz tylko jeden dysk? Jesteś pewien, że Windows jeszcze żyje? Czy ostatnie zamknięcie Windowsa było poprawne? Nie zostawiłeś go w zamrożeniu, nie wyłączyłeś "z hebla" albo coś w tym stylu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GuziQ Napisano Kwiecień 18, 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 18, 2013 Mam tylko 1 dysk... Tak poprawnie zamknąłem Windowsa i próbowałem już kilka razy i nadal było tak samo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Kwiecień 19, 2013 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 19, 2013 A mógłbyś jakieś zrzuty ekranu/zdjęcia gdzieś wrzucić, żeby było widać ekran ręcznego podziału przy instalacji? Bo zakładam, że dzielisz ręcznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toms Napisano Kwiecień 27, 2013 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 27, 2013 WItam Mam dokladnie ten sam problem.Mam 3 partycje:jedna z Windowsem, druga NTFS, a trzecia EXT4 (z ksiegowaniem). Ta trzecia ma 100 GB. ANaconda (instalator) nie widzi zadnych moich partycji.Z tym, ze mialem wczesniej taki sam problem z Ubuntu. tez nie widzialo mi partycji przy probie instalacji. Znalazlem cos, ze chyba program pokazujacey partycje ubi-costam widzi ten dysk jako RAID i trzeba wykonac sudo apt-get remove dmraid co usunie program do RAIDow. Usunalem i zadzialalo. Udalo sie zainstalowac, wszystko ladnie poszlo z GRUBem, tylko nie moge teraz uruchomic systemu, nie wiem dlaczego. To pomyslalem, ze skoro juz na poczatku sa z Ubuntu problemy(a mialo byc bezproblemowo!) to przesiade sie na Fedore do ktorej jestem przywiazany. To ja moze zarzuce te skriny o ktore WalDo prosil (podejrzewam, ze sa takie same) Wlasnie zrobilem yum remove dmraid czyli usunalem ten sam program i teraz nie chce mi instalatora odpalic. Co moze byc problemem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi