Pprzemek Napisano Czerwiec 6, 2013 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 6, 2013 Ahoj! Mam następujący problem z Aero2 i E3131. Mianowicie - wvdial mi się łączy bez problemu, ale żadna strona nie chce się wtedy połączyć. Ping działa, ale również po samych adresach - jakby DNS nie działał... Natomiast jak mi się uda połączyć poprzez Network Connections - działa wszystko, ale udana próba połączenia występuje raz na 50 razy... Co mam nie tak ustawione? Czego mi brakuje? System to Release 6.4 Kernel Linux 2.6.32-358.6.1.el6.x86_64 Gnome 2.28.2 A tu plik wvdial.conf cat wvdial.conf[Dialer aero2]Modem = /dev/ttyUSB0Init1 = AT+CGDCONT=1,"IP","darmowy"Phone = *99#Stupid mode = yesUsername = "aero"Password = "aero"Dial Attempts = 0 Pozdrawiam Przemek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Czerwiec 6, 2013 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 6, 2013 A masz jakieś DNS w ogóle zdefiniowane? Jakiś wpis w /etc/resolv.conf? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pprzemek Napisano Czerwiec 6, 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 6, 2013 Ok, tu był pies pogrzebany..... Tylko, że nie wziąłem pod uwagę, że ten plik może być inny na połączeniu wi-fi, a inny na aero2.... Dziękuję, śmiga Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi