markon Napisano Wrzesień 10, 2013 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 10, 2013 Witam, Jaką polecacie aplikację do mierzenia zużycia transferu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jusko Napisano Wrzesień 11, 2013 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 11, 2013 Vnstat. Podobno jakieś GUI w PHP było, ale w sumie...po co. Użycie jest dośc proste, potem sprowadza się wyłącznie do jednej komendy. Może z 3 tygodnie temu zorientowałem się, iż po wyjeździe mam jeszcze prawie 1,5GB transferu mobilnego w Play na prepaidzie, i żeby się nie przepadł to go wykorzystałem, a do mierzenia właśnie używałem powyższego programiku. Małe How-To: http://www.nibyblog.pl/vnstat-statystyki-ruchu-sieciowego-430.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miszcz Napisano Wrzesień 12, 2013 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 12, 2013 Pod konsolę dobre są: bmon, iptraf-ng, iftop. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi