mikart143 Napisano Październik 15, 2013 Zgłoszenie Share Napisano Październik 15, 2013 WItam otóż po instlacj javy nie mam jej w nautilusie w zakładce otwórz za pomocą i muszę otwierać za pomocą terminala co nie jest poręczne.Nie mam plików openjdk-7-java.desktop i nawet po utworzeniu i restarcie dalej to pieroństwo nie działa. Proszę o pomoc.Dodam ,że dopisałem plik.desktop do tej listy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeM Napisano Październik 16, 2013 Zgłoszenie Share Napisano Październik 16, 2013 $ cat javajar.desktop [Desktop Entry] Encoding=UTF-8 Type=Application Exec=java -jar %f Icon=java Name=run-jar Comment=Uruchom plik JAR I tyle. Pamiętaj o zrestartowaniu gnome (wystarczy "r" w alt+f2) po zapisaniu pliku desktop. Nautilusa też trzeba na chwilę wyłączyć. Inna sprawa, że to uruchamianie przez kliknięcie nie zawsze działa. Czasem trzeba najpierw w shellu przejść do katalogu z jarem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi