PeterJack Napisano Sierpień 8, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 8, 2005 chyba że zależy ci na szpanowaniu nazwą dystrybucji. i kto to mówi . Napisałem tylko byś nie pier****** że czegoś się nie da. Wszystko w informatyce jest możliwe i tylko to napisałem. A jak nie znasz vlos to nie wypowiadaj sie najego temat ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamillys Napisano Sierpień 12, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 12, 2005 "emerge rpm" i inne tylko zainstaluje tą aplikację, NIE MOŻNA i NIE DA SI masowo instalować pakiety binarne (rpm/deb) innych dystrybucji A co byś chciał? gentoo/VLOS są stworzone po to, by kompliowaćze żródeł, czy binarki, a nie po to, by obsługiwał rpm,czy deb itd. Poza tym - do masowej instalacji pakietów jest emerge. aha gentoo rozwala sie na ogol po prymitywnej aktualizacji przez emerge -u world. tego sie tak nie robi. Chciałbyś. Gentoo ani razu mi sie nie sypneło. emerge --sync emerge -u world emerge -u system i pięknie chodzi, i mamy zaktualizowane gentoo. Łatwo sie też przechodzi np. z 2005.0 na 2005.1. W FC prza przeważnie ściągnąć płytki, w gentoo nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafori Napisano Listopad 19, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 19, 2005 Sciagnalem obraz, nagralem, i przy anakondzie... moja mysz optyczna A4Tech zaczela wariować, kursor biegal po ekranie i nie dalo sie nad nim zapanowac, a wybor z listy jezykow przez klawiature byl niemozliwy... Zrezygnowalem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plakiet Napisano Styczeń 6, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 6, 2006 Czy ktoś wie co się dzieje z Vlos.org? Czy tylko mi nie działa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAREK WL. Napisano Styczeń 6, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 6, 2006 Innym tez nie działa Chwilowo chyba brak kasy na utrzymanie serwera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neo_fox Napisano Styczeń 6, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 6, 2006 To ja tu trochę namieszam, co jest lepsze te dwa wyżej czy suse 9.1 i 9.2 pro chodzi mi o szybkosc i zasoby ramu jaki pożera PS. Wiem że suse 9.2 pro niestety płatne Mam 128 ramu, nie wiem na czym osiąść, nie chce mi się wszyskich dystrybucji ściągaś (a troche już ich pościągałem) i na fedorze to ramu poażło multum Yoper jak zainsatlowałem to przy odpalaniu kompa zamiast bootloadra same 99 poleciały na ekranie Wszystko tylko nie Suse Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gryhild Napisano Styczeń 7, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 7, 2006 Ja tak dodam od siebie, w jakiej dystrybucji można zaktualizować cały system jednym poleceniem i przy tym skompilować wszystie paczki jak nie w gentoo i mu podobnych Tylko, że z gentoo jest tak że można dużo polepszyć ale też działa w drugą stronę. Ktoś się nie zna to pewnie system uwali, albo nie będzie on taki jak powinien Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAREK WL. Napisano Styczeń 7, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 7, 2006 To wszystko jhest niczym w porównaniu z tym ze moduł neostrady ma wadliwy format i nawet kompilacja programem genkernel nic nie pomaga Równiz przy próbie uzycia ebuilda dla eagle-usb jest to samo; moduł eagle-usb.ko jest invalida. A bez tego ani rusz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gryhild Napisano Styczeń 8, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 8, 2006 Zawsze możesz z palca polecieć Ogólnie distro nie jest złe, ale spodziewałęm się nieco więcej Zobaczymy co będzie dalej, jeszcze się pokmini a jak nie to wracam do PLD, 3.0 ma być na gcc-4.x Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAREK WL. Napisano Styczeń 8, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 8, 2006 Co to znaczy 'z palca poleciec' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uosiu Napisano Styczeń 8, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 8, 2006 wszystko recznie wypalcowac na klawiaturze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gryhild Napisano Styczeń 10, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 10, 2006 No że nie robisz to za pomocą emerge, tylko ściągasz źródła z netu i ręcznie kompilujesz Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAREK WL. Napisano Styczeń 10, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 10, 2006 Sciagnałem z neta 4 wersje sterów dla neostrady i kazdej próbowałem na VLOSI-e i zawsze te /LIB/MODULES/NAZWA JADRA/MISC/EAGLE-USB.KO invalid module format Tak by tylko wziac dobrego kija i wegrzmocic tych co te jadra układaja ze ludziom wtykaja szajs Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patpi Napisano Styczeń 10, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 10, 2006 Tak by tylko wziac dobrego kija i wegrzmocic tych co te jadra układaja ze ludziom wtykaja szajs Tylko ty masz <AZ TAKIE> problemy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAREK WL. Napisano Styczeń 10, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 10, 2006 Patpi czyta łem ten topic na anglojezycznym forum vlos-a i zrobiłem 'make --menuconfig all' ale nie wiem które opcje pozaznaczac w ustawieniach jadra by ta neo na vlosie zadzias łała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi