vaio1234 Napisano Październik 27, 2013 Zgłoszenie Share Napisano Październik 27, 2013 Witam po raz pierwszy. Jak do tej pory udawało mi się konfigurować Linuxy na własną rękę, lecz aktualnie jestem w kropce. Moim problemem jest brzydkie obramowanie i wybrzuszenie opcji programów, gdy są uruchomione w fullscreen. Zrzuty ekranu dla ułatwienia : Czy któryś z forumowiczów może mi dać wskazówki gdzie szukać problemu? Motyw dla shella i GTK już podmieniłem i wszystko ładnie wygląda poza niektórymi programami z opcjami na pasku. Pytanie nr 2, jak ustawić sobie skrót ctrl+a do zaznacz wszystko? W ustawieniach skrótów nie widzę tej opcji... Z góry dziękuję za odpowiedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scorpion Napisano Październik 28, 2013 Zgłoszenie Share Napisano Październik 28, 2013 sprobuj uzyc gnome-tweak-tool (yum install powininen smignac) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vaio1234 Napisano Październik 28, 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 28, 2013 Z tym, że ja już mam ten pakiet i tam nie ma nic o wygładzaniu okien... albo ja nie widzę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@sunrise Napisano Październik 29, 2013 Zgłoszenie Share Napisano Październik 29, 2013 Motyw dla shella i GTK już podmieniłem Są dwie wersje gtk 2 i 3, u mnie są zainstalowane następujące pakiety adwaita-gtk2-theme adwaita-gtk3-theme Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vaio1234 Napisano Październik 29, 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 29, 2013 A w jakim folderze masz gtk2 a w jakim gtk3? Ja wrzuciłem go do usr/shell/themes, może muszę gdzieś jeszcze przekopiować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@sunrise Napisano Październik 30, 2013 Zgłoszenie Share Napisano Październik 30, 2013 Wszystkie mam tam, gdzie umieścił je pakiet przy instalacji. Nic nigdzie nie przenosiłem. Może musisz ustawić odpowiedni wygląd dla gtk2, jeżeli po ponownym zalogowaniu nic się nie zmieniło. Ja mam Mate i wygląd ustawiam poleceniem mate-appearance-properties z pakietu mate-control-center Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi