lukaszw17 Napisano Październik 31, 2013 Zgłoszenie Share Napisano Październik 31, 2013 Witam, jak w temacie po uśpieniu czarny ekran i zero reakcji, jakieś pomysły ? Fedora 19, gnome 64bity. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DEMON Napisano Listopad 1, 2013 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 1, 2013 Dzieje sie tak od zawsze czy może po ostatnich aktualizacjach kernela ? czy podczas tego uspienia dasz radę przeskoczyć na inna konsole aby sie zalogowwac ? ctrl+alt+f2 i pokazac co masz w ostatnich logach /var/log/messages jezeli nie to odpal kompa jeszcze raz i pokaz ostatnie logi z przed restartu Pokaz co masz w pliku suspend_stats wykonując te polecenia: mount -t debugfs none /sys/kernel/debug cat /sys/kernel/debug/suspend_stats Jaki masz laptop czy karta zintergrowana czy osobno i jaka ati ,nvidia ? Podawaj zawsze pelną informację o sprzęcie, o jajku jakie masz zainstalowane bo może masz stare ,ostatnie logi, takie błędy często związane są z konfiguracja sprzetową dlatego samo napisanie że cos nie działa to nie daje nam zadnego punktu zaczepienia - u mnie wszystko działa bo mam inny laptop u ciebie nie działa bo masz inna kartę inne sterowniki zainstalowane itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
endrjun Napisano Listopad 5, 2013 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 5, 2013 Witam, jak w temacie po uśpieniu czarny ekran i zero reakcji, jakieś pomysły ? Fedora 19, gnome 64bity. Też tak mam z F19-Gnome-64bit i pomaga tylko ponowne uruchomienie maszyny matematycznej. Ale po wylogowaniu i kliknięciu na Suspend (w prawym górnym menu), wszystko działa OK. Po chwilowym naciśnięciu przycisku Power system budzi się prawidłowo z ekranem logowania. Twórcy F19 albo nie sprawdzali tego albo "zachęcają" do wylogowywania się przy dłuższych przerwach? W F18 nie miałem takich problemów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Listopad 5, 2013 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 5, 2013 Twórcy F19 albo nie sprawdzali tego albo "zachęcają" do wylogowywania się przy dłuższych przerwach?No to by było mocno bez sensu. Jak mam się wylogować, a więc zamknąć wszystkie otwarte okna, dokumenty itp, to równie dobrze mogę zrobić shutdown Z tego co widać w sieci problem może być po stronie Gnome/gnome-shell. Próbowaliście usypiania sesji z innym desktopem? [EDIT] A próbowaliście zrobić jako root z konsoli pm-suspend #albo pm-hibernate względnie "pm-suspend-hybrid"? Też są problemy z wybudzaniem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi