loloo Napisano Listopad 13, 2013 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 13, 2013 Witam, posiadam zainstalowaną 64 bitową fedorę 19. Mimo, że posiadam również zainstalowane wine nie mogę odpalić plików exe. Zwykle po instalacji wine w menu kontekstowym po kliknięciu PPM na plik exe było otwórz za pomocą wine nie wiem czemu ale teraz ani nie ma takiej apcji anie na liście apkikacji za pomoca których otworzyć plik nie ma do wyboru wine Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeM Napisano Listopad 14, 2013 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 14, 2013 Zakłądam, że jako pulpit masz Gnoma. We właściwościach możesz dodać domyślne i nie tylko aplikacje do otwierania konkretnego pliku. Jeśli się nie uda, to terminal i cd /do/katalogu/z/programe wine program.exe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
loloo Napisano Listopad 14, 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 14, 2013 Tak jako pulpit mam gnome. Właśnie chodziło mi o to, że jak dam właściwości na pliku exe i w zakładce otwieranie nie ma wine do wybrania. Ale metoda przez konsolę działa tylko przy jednym pliku na którym testowałem to mi wywaliło Unhandled Exception: System.InvalidProgramException: Invalid IL code in MapaMap_EXTRAS.MainForm:Dispose (bool): IL_0003: brfalse.s IL_0016 at System.ComponentModel.Component.Finalize () [0x00000] in <filename unknown>:0 * Assertion: should not be reached at ../../../mono/mono/metadata/domain.c:1266 abnormal program termination err:mscoree:expect_no_runtimes Process exited with a Mono runtime loaded. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeM Napisano Listopad 15, 2013 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 15, 2013 Tak jako pulpit mam gnome. Właśnie chodziło mi o to, że jak dam właściwości na pliku exe i w zakładce otwieranie nie ma wine do wybrania. Ale metoda przez konsolę działa tylko przy jednym pliku na którym testowałem to mi wywaliło Unhandled Exception: System.InvalidProgramException: Invalid IL code in MapaMap_EXTRAS.MainForm:Dispose (bool): IL_0003: brfalse.s IL_0016 at System.ComponentModel.Component.Finalize () [0x00000] in <filename unknown>:0 * Assertion: should not be reached at ../../../mono/mono/metadata/domain.c:1266 abnormal program termination err:mscoree:expect_no_runtimes Process exited with a Mono runtime loaded. To jest BARDZO windowsowy program, konkretnie zrobiony w przy użyciu .net. Na Linuksie przez pewien czas było Mono, które w teorii miało być znim kompatybilne, a wyszło jak zawsze. Mono jest w repozytorium Fedory, ale jak mówiłem to loteria czy program zadziała. Najgorsze jest to, że kiedyś robili proste programiki w Borlandzie, albo najzyklejszym edytorku pod win32. I na WIne działało bez żadnego kombinowania. A jak wszedł .NET, to część ludzi się przerzuciła i zgaduj zgadula (nawet na Windows) jakie zależności są potrzebne żeby to odpalić. Która wersja .net z którymi aktualizacjami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
loloo Napisano Listopad 15, 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 15, 2013 Wiem coś o tych Frameworkach .NET nawet jak masz najnowszą wersję to się może zrzucać o brak o jakiejś starej wersji. I to jest duża zaleta linuksa jak coś jest w repozytorium to nie trzeba się martwić o zależności bo wszystko ładnie samo się ściąga. Gorzej czasem jest jak trzeba coś ze źródeł zainstalować wtedy czasem trzeba się z tymi zależnościami pomęczyć . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi