Hejolinek Napisano Grudzień 2, 2013 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 2, 2013 WItam Fedora 19 Mam problem: nie wiem jak ustawić dostęp maszyny wirtualnej do wszystkich dostępnych portów szeregowych w aktualnej maszynie wirtualnej Tak aby wirtualka "widziałą" wszystkie dostępne porty szeregowe Portów szeregowych jest 4x COM1-4 Proszę o jakiś poradnik / TUT Z góry dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gal3rnik Napisano Grudzień 2, 2013 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 2, 2013 Mam Virtualboxa instalowanego z tego poradnika http://wiki.fedora.pl/wiki/VirtualBox ( aktualna wersja VirtualBoxa to 4.3) oczywiście trzeba doinstalować pakiety rozszerzeń."zakładka Serial Ports" pozwala włączyć porty Com. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hejolinek Napisano Grudzień 3, 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 3, 2013 Kernel driver not installed (rc=-1908)The VirtualBox Linux kernel driver (vboxdrv) is either not loaded or there is a permission problem with /dev/vboxdrv. Please reinstall the kernel module by executing'/etc/init.d/vboxdrv setup'as root. If it is available in your distribution, you should install the DKMS package first. This package keeps track of Linux kernel changes and recompiles the vboxdrv kernel module if necessary. LOGI: Makefile:181: *** Error: unable to find the sources of your current Linux kernel. Specify KERN_DIR=<directory> and run Make again. Stop. Proszę o pomoc w postaci LINI KOMEND 64 bit Jakby można - używam Virtual Machine Menager by RED HAT Jak tam zrobić dodanie fizycznego portu gospodarza i wyswietlic sciezke do serial portu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Grudzień 3, 2013 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 3, 2013 Jeśli chodzi o VirtualBox, to zainstaluj yum install kernel-devel i jeszcze raz uruchom setup. Oczywiście jako root. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi