tajwan Napisano Grudzień 15, 2013 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 15, 2013 Witam jak ustawić repozytoria w centos dodać nowe itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Grudzień 15, 2013 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 15, 2013 A co na to Google? Pierwszy link od góry mówi → Available Repositories for CentOS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tajwan Napisano Grudzień 15, 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 15, 2013 A coś w PL ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Grudzień 15, 2013 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 15, 2013 Po polsku to będzie raczej ciężko, bo nawet z polskich stron odnośniki celują w dokumentację anglojęzyczną. Możesz spróbować co najwyżej z Google Translate, ale trzeba będzie sporo zaparcia, żeby takie tłumaczenie jakoś zrozumieć. [EDIT] Z tego co właśnie sprawdziłem, to nie byłeś łaskaw przejrzeć naszego forum. Na przyszłość zanim założysz wątek zapoznaj się z treściami dyskutowanymi wcześniej na forum. Skorzystaj z przeszukiwarki forum oraz z dającego znacznie więcej możliwości przeszukania forum za pomocą Google (site:forum.fedora.pl [poszukiwane słowa kluczowe]) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jusko Napisano Grudzień 15, 2013 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 15, 2013 Na szał wielki nie licz jeśli chodzi o zarzucenie oprogramowaniem w takich ilościach co w repach desktopowych systemów. CentOS jest systemem klasy Enterprise, co mówi za siebie Nie wiem też jakie jest przeznaczenie systemu, w temacie dałeś wyraz "Desktop", jest to lakoniczne i można wnioskować z niego parę rzeczy - jeśli jednak miałeś na myśli o używanie tego systemu na desktopie, to nie tędy droga Próbowałem paru podejść do CentOS, myślałem o RHEL Desktop, ale zwyczajnie zbyt uboga biblioteka oprogramowania (zamiennie zbyt stare libsy do kompilacji czegoś nowego), zbyt stare sterowniki (jeśli ma to być choćby na laptopie). Nada się jednakże dla naprawdę casualowego użytkownika, któremu zwisa jakiej wersji oprogramowania w tył używa i po prostu używa bazowych funkcji internetowo-biurowych. Jeżeli nie o to chodziło, wróć do początku akapitu i udaj, że go nie ma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tajwan Napisano Grudzień 22, 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 22, 2013 System na Lapka ogólnie żeby był szybki i nie zawododny. A oprogramowanie podstawowe niewygórowane. Komunikator office xbmc. smplayer i własciwe można powiedzieć, że na tym się kończy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Subaru Napisano Styczeń 2, 2014 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 2, 2014 "Szybki i niezawodny"Trzeba zdefiniować to, bo oficjalnie jak to ktoś mnie po tylu latach uświadomił Fedora jest "niestabilnym systemem", ale jeśli przez "niestabilnym" mamy na myśli "nie psuje się sama z siebie" to ja już nie wiem Jeśli Fedora miałaby Ci nie pasować to zawsze możesz wypróbować Cesarza Debiana Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi