filu Napisano Grudzień 16, 2013 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 16, 2013 Witajcie, szukam rozwiązania następującego problemu: Na windowsie 8 korzystam z Outlooka 2010. Teraz na laptopie doinstalowałem fedorę 19. Szukam programu pocztowego, który korzystałby z tego samego pliku pst co outlook ale pod linuxem. Nie chcę porostu dwa razy tych samych maili ściągać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Grudzień 16, 2013 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 16, 2013 Programu, który będzie czytał i zapisywał w *.pst to chyba nie znajdziesz. Możesz co najwyżej zaimportować wiadomości do innego programu pocztowego (Thunderbird, Evolution), ale jak rozumiem nie o to Ci chodzi. Myślę, że lepszym wyjściem jest zacząć korzystać z np.Thunderbirda pod Windows Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jusko Napisano Grudzień 16, 2013 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 16, 2013 Plus Thunderbirda - jest multiplatformowy, więc czy to Windows, OS X czy Linux, możesz korzystać z tej samej bazy. Na ten moment przykułeś się do programu Microsoftu, a gdzie programy MS działają tylko niemal i najlepiej - tylko na Windows Gdzie najlepiej działają programy cross-platform - wszędzie Może być ciężko znaleźć program pod Linuksa, który operuje na tym samym co Outlook, na pewno te popularne programy takiej opcji nie mają - może jakiś egzotyczny klient. I to też z powodu samego MS, bo ten szybko zgłosiłby się do autorów takiego klienta e-mail. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filu Napisano Grudzień 17, 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 17, 2013 Dzięki, za odpowiedź. Na szczęście nie jest tak, że "MUSZĘ" korzystać z outlooka. Teraz zaczołem używać linuxa w wersji desktop i dlatego temat mnie zainteresował. Przetestuję rozwiązanie z Thunderbirdem przez weekend i zostawię info o wynikach dla potomnych. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi