tele Napisano Kwiecień 2, 2014 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 2, 2014 Jak dodać ścieżki bibiotek w codelite np. mam #include <gtkmm/application.h> i zaraz mam bład ze nie znaleziono, ale application.h , ale to jest , tylko nie wiem gdzie mam dodać ścieżkę aby codelite mogl to znalesc. Albo moglibyście polecić jakieś inne IDE do C++ ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miszcz Napisano Kwiecień 2, 2014 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 2, 2014 Albo moglibyście polecić jakieś inne IDE do C++ ? Eclipse z wtyczką CDT. Największy kombajn jaki jest. Ewentualnie Netbeans, też z wtyczkami do C++. Nieco lżejszy . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Kwiecień 2, 2014 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 2, 2014 http://www.codeblocks.org/ Jest w repozytoriach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Subaru Napisano Kwiecień 3, 2014 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 3, 2014 #include <gtkmm/application.h> to będzie jedno z dwóch jeśli masz 64bit system: gtkmm24-devel.x86_64 lub gtkmm30-devel.x86_64 jeśli zaś masz 32bit to jedno z tych dwóch: gtkmm24-devel.i686 lub gtkmm30-devel.i686 Musisz po prostu doinstalować brakujący pakiet Tak na przyszłość, w większości przypadków (albo przynajmniej wielu z nich), jeśli będziesz próbował dołączyć jakiś plik nagłówkowy, a nie będzie go w systemie, odpowiedzialny jest za to brak pakietu -devel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tele Napisano Kwiecień 4, 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 4, 2014 Subaru i innym dziękuję Miałem gtkmm30-devel ale nie zwróciłem uwagi czy było 32bit czy 64bit , a po zainstalowaniu właściwego dla mojego systemu 64 bit , program się wykonuje jak należy. Bałem się że będę musiał klikać jak w code blocks Settings-> Compiler->Search directories->Linker i dodawać scieżki. Jak sciągłem nowszą wersję code blocks 13.12 ze strony domowej, to zauwazyłem ze ma plugin " Library finder " - to chyba tam trochę też pomaga. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi