PeterJack Napisano Grudzień 5, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 5, 2004 Narazie mam Fedore i mandrake, czy moge miec kilka dystrybucji (_linuxa_ → Linuksa) ORT na dysku?? np. Gentoo lub mandrake razem z tymi dwoma co już są :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gchmiel Napisano Grudzień 5, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 5, 2004 oczywiście. możesz mieć kilka partycji a na każdej inny system linuksowy. Każdy z nich może korzystać z jednej partycji wymiany (swap). Wszystkie systemy podepnij pod jeden bootmanager (lilo lub grub) podając przy każdym wpisie inną partycję root ( / ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PeterJack Napisano Grudzień 5, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 5, 2004 Wczoraj prubowalem i nici Mandrake przy instalce pokazywal bledy przy partycji fedory a fedora nie mogla zamontowac przez to dyskow Nie wiem moze to wina mandrake Ciekawe jak by bylo z gentoo .... ponoc szybki system wczym niestety fedora niedomaga Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gchmiel Napisano Grudzień 5, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 5, 2004 Wczoraj prubowalem i nici Mandrake przy instalce pokazywal bledy przy partycji fedory a fedora nie mogla zamontowac przez to dyskow Nie wiem moze to wina mandrake Ciekawe jak by bylo z gentoo .... ponoc szybki system wczym niestety fedora niedomaga wszystko zresztą zależy jak tworzysz partycje. Najlepiej stwórz sobie przed instalacją tyle partycji linuksowych ile chcesz mieć systemów (np partition magickiem). Potem podczas instalacji wskaż tylko odpowiednią partycję i podaj punkt montowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PeterJack Napisano Grudzień 5, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 5, 2004 ja tylko chcialem doisntalowac mandrake partycje tworzy partion mag 8 ps. jest jego odpowiednik w (_linuxie_ → Linuksie) ORT?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano Grudzień 5, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 5, 2004 Jest, i zwie się Qtparted Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woytas Napisano Grudzień 5, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 5, 2004 Jako że jestem zwolennikiem pracy w trybie tekstowych, do patrycjonowania polecam nieśmiertelnego cfdisk'a ! Pozdrowienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi