mariuszsz Napisano Maj 30, 2014 Zgłoszenie Share Napisano Maj 30, 2014 Witam wszystkich forumowiczów jestem tu nowy ,niedawno zainstalowałem sobie fedorcię 20 mam do was takie pytanko .Z repo chciałem zainstalować sobie google earth wszystko poszło do mometu gdy wyświetlił mi się taki komunikat: ERROR: Błąd transakcji programu yum: Błędy testu transakcji: file /usr/bin from install of google-earth-stable-6.0.3.2197-0.x86_64 conflicts with file from package filesystem-3.2-19.fc20.x86_64.Czy ktoś mógłby mi napisać o co chodzi?.Z góry bardzo dziekuje za pomoc i pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Maj 30, 2014 Zgłoszenie Share Napisano Maj 30, 2014 Rozwiązanie: http://forums.fedoraforum.org/showpost.php?p=1661662&postcount=42 Konkretnie na teraz: musisz pobrać paczkę z tego linku https://db.tt/s1aDqdvN (wersja 7.1.2.2041). Po pobraniu pobraniu pliku: yum install <ścieżka do pliku z paczką>/google-earth-stable-7.1.2.2041-0.x86_64.rpm Oczywiście polecenie wykonujesz jako root, ściągasz - dla bezpieczeństwa - jako zwykły user.Sprawdziłem na testowej Fedorze - działa Na przyszłość: wrzucasz w google komunikat błędu. W tym przypadku "file /usr/bin from install of google-earth-stable-6.0.3.2197-0.x86_64 conflicts with file from package filesystem-3.2-19.fc20.x86_64" Cudzysłów "dookoła" komunikatu potrzebny - ogranicza ilość wyników do przeszukania. Oczywiście nie zawsze musi działać, nie zawsze musi coś wyszukać i wtedy wrzucasz to samo bez cudzysłowu. W chwili natchnienia przeedytuję instrukcję na naszej wiki. [EDIT] W wersji na wiki. Łatwo szybko i przyjemnie: #jako zwykły user z ustawioną tzw.lokalizacją polską wget "https://dl.dropboxusercontent.com/u/39458594/Fedora%20packages/Google%20Earth/google-earth-stable-7.1.2.2041-0.x86_64.rpm" -O $HOME/Pobrane/google-earth-stable-7.1.2.2041-0.x86_64.rpm yum install -y ~<nazwa użytkownika który pobierał>/Pobrane/google-earth-stable-7.1.2.2041-0.x86_64.rpm Tylda (~) w "yum install" obowiązkowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mariuszsz Napisano Maj 31, 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 31, 2014 Wielkie dzieki działa!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Maj 31, 2014 Zgłoszenie Share Napisano Maj 31, 2014 A tak przy okazji: jak klikniesz na ikonkę zdjęcia na mapie, to otwiera Ci się zdjęcie czy masz tylko biały prostokąt? Myślę o zdjęciach z Panoramio. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz88 Napisano Sierpień 15, 2014 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 15, 2014 Ja w sprawie powyższego postu ,mam ten sam problem z Google Earth .Zamiast zdjęć -biały prostokąt , czy ktoś zna rozwiązanie ?. Kliknięcie ikonki zdjęcia na mapie - zamiast zdjęcia -biały prostokąt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi