Arczer Napisano Maj 31, 2014 Zgłoszenie Share Napisano Maj 31, 2014 Witam, Zainstalowałem Fedore i niestety nie mam Gruba. Oprócz tego mam jeszcze Win 7, który on tylko pozostaje do wyboru. Postępowałem zgodnie z tymi poleceniami, wykorzystując LiveUSB: > uzyskanie praw roota >fdisk -l >mount /dev/sdb1 /mnt >mount --bind /dev /mnt/dev>mount --bind /sys /mnt/sys>mount --bind /proc /mnt/proc>chroot /mnt >grub2-install /dev/sdb I na końcu pisze, ze niby wszystko ok zainstalowało ale po restarcie dalej brak gruba.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Maj 31, 2014 Zgłoszenie Share Napisano Maj 31, 2014 Zabrakło Ci chyba grub2-mkconfig przed grub2-install grub2-mkconfig -o /boot/grub2/grub2.cfg No i pytanie czy system startuje z /dev/sdb czy może z /dev/sda? Domyslnie powinien z /dev/sda, więc może grub2-install /dev/sda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arczer Napisano Maj 31, 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 31, 2014 Dzieki ruszyło/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi