dexorik Napisano Lipiec 22, 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 22, 2014 Dobra sprawa wygląda tak że na chwilę obecną zainstalowałem Zorin OS i co jest za***iście nic nie trzeba konfigurować kompletnie od razu mam płynność i to zajebistą VLC włącza się szybciej niż w pod windowsem i mam v-sync w końcu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Subaru Napisano Sierpień 11, 2014 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 11, 2014 Jedna drobna korekta z mojej strony: Zamknięte sterowniki AMD (Catalyst) nie działają pod Fedorą 20 (zakładam, że o tej wersji mówimy). Działają, wystarczy zainstalować Kernel 3.13.10-200 i będzie śmigać.Na nowszych niestety nie ma mowy, chyba że jest jakiś sposób. Nie rozumiem czemu AMD odrzuciło Fedorę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tele Napisano Sierpień 11, 2014 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 11, 2014 Moze w ogóle nie wspieralo jeszcze?Np. w PCLinuxOS sterowniki sa paczkowane przez uzytkownikow/developerow tej dystrybucji i tez jako tako wsparcia nie ma.Znalazlem cos takiego,ktos to kiedys testowal ?http://www.easylifeproject.org/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Sierpień 12, 2014 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 12, 2014 Nie rozumiem czemu AMD odrzuciło Fedorę...A kiedykolwiek "przyjęło"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jusko Napisano Sierpień 12, 2014 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 12, 2014 A ja zapytam nieco przewrotnie, wybaczcie mi proszę, ale sterowniki właśnościowe do mojej ATi ze stacjonarki wpadły do Legacy w 2009 i na tym się skończyło :-) Nie mam zatem zbyt dużego doświadczenia w tej materii, nie wiem tym bardziej więc, jak dziś wygląda ich support (ale strzelam w ciemno, że drivery działają OK, jeśli łaskawie zdarzy im się zadziałać po instalacji). Co jest zatem w Fedorze takiego, że własnościówki nie odpalą - tradycyjnie wystarczy trzymać się w ramach określonego kernela i spółki po czym działają, czy clue kwestii driverów zamkniętych leży głębiej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Subaru Napisano Wrzesień 4, 2014 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 4, 2014 Z tego co się dowiedziałem tu na forum sprawa obija się o to co zwykle. Fedora jest bardzo do przodu z paczkami typu Kernel (ew. inne distro są do tyłu, interpretacja dowolna). Przez co w momencie kiedy wszyscy siedzą grzecznie powiedzmy na Kernelu 3.11 to Fedora ma już 3.15 jeśli nie dalej. Wystarczy, żeby - na przykładzie AMD - w Kernelu 3.14 coś istotnego się zmieniło i już się paczki od AMD gubią w sprawie. AMD jak każda inna firma w takiej sytuacji postąpi w ten sam sposób - niestety - czyli skoro 99% distro jest na Kernelu 3.11 i działa to co ich to obchodzi, że na jednej Fedorze na Kernelu 3.14 nie działa?Nie będą strzelać z armaty do muchy i robić nadgodzin pracownikom by naprawili paczki dla JEDNEJ dystrybucji Linuksa, którego i tak już używa dużo mniej ludzi niż *tego* systemu. To tak jakby na 10000 użytkowników jakiejś gry, jednemu nie spodobało się menu główne i oczekiwało, że twórcy gry zmienią to bo on jeden sobie tego życzy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi