shymko Napisano Wrzesień 15, 2014 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 15, 2014 Witam. Mam zaszczyt dołączyć do grona miłośników systemu Fedora(po długoletnim przywiązaniu do WIndows'a), ale idąc do tematu... W jaki sposób ustawić sobie widok ikon na pulpicie tj Mój komputer, Moje dokumenty itp itd? Drugie moje pytanie to: Co polecacie zrobić początkującemu użytkownikowi Fedory zaraz po instalacji systemu. Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam. Shymko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeM Napisano Wrzesień 16, 2014 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 16, 2014 Witam. Mam zaszczyt dołączyć do grona miłośników systemu Fedora(po długoletnim przywiązaniu do WIndows'a), ale idąc do tematu... W jaki sposób ustawić sobie widok ikon na pulpicie tj Mój komputer, Moje dokumenty itp itd? Drugie moje pytanie to: Co polecacie zrobić początkującemu użytkownikowi Fedory zaraz po instalacji systemu. Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam. Shymko. Jeśli chcesz windowsa, to zainstaluj sobie pulpit KDE. Poczujesz się jak w domu, a nawet trochę lepiej: yum groupinstall "KDE Software Compilation" potem się wyloguj i na ekranie logowania wybierz pilpit KDE. Ale jeżeli pulpit gnome ci się podoba, to doinstaluj tylko: yum install gnome-tweak-tool I ustawisz tam sobie te parę rzeczy, których potrzebujesz. + Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrew Napisano Wrzesień 16, 2014 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 16, 2014 Co polecacie zrobić początkującemu użytkownikowi Fedory zaraz po instalacji systemu. Przeczytaj nasz poradnik i doinstaluj to co potrzebujesz (np. kodeki itp.) http://wiki.fedora.pl/wiki/Poradnik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shymko Napisano Wrzesień 16, 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 16, 2014 Dzięki za odpowiedź, w razie problemów będę zgłaszał kolejne problemy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shymko Napisano Wrzesień 16, 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 16, 2014 W jaki sposób skutecznie zainstalować Adobe Flash Player? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeM Napisano Wrzesień 16, 2014 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 16, 2014 W jaki sposób skutecznie zainstalować Adobe Flash Player? http://easylifeproject.org/ łatwo zainstalujesz wszystkie pierdólki w rodzaju flasha. + Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shymko Napisano Wrzesień 16, 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 16, 2014 I każdorazowo po dokonaniu takiej czy innej instalacji trzeba uruchamiać ponownie komputer? A jeżeli jakaś wtyczka nie będzie zainstalowana to jestem zmuszony ręcznie zainstalować pozostałe wtyczki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scorpion Napisano Wrzesień 16, 2014 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 16, 2014 I każdorazowo po dokonaniu takiej czy innej instalacji trzeba uruchamiać ponownie komputer? I tu jest wspaniała wiadomość dla Ciebie. Prawie w ogóle nie musiusz resetować linuxa. Ja mam serwery działające po kilka lat bez reboota Jedyny reset jaki potrzebny to po uaktualnieniu jądra Po flashu wystarczy przeglądarka, po sterownikach graficznych, X server Jak napisano wcześniej, serio czytaj FAQ i poradnik Fedora. Na początek znajdziesz tam na bank 90% odpowiedzi na Twoje pytania Powodzenia ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi