Dranek Napisano Październik 4, 2014 Zgłoszenie Share Napisano Październik 4, 2014 Witam!! Posiadam fedore 20 w laptopie AsuS R503V. Otóż po instalacji wszystko działało pod sterami otwartami nouveau. Chciałem zainstalować specjalnie dla nvidii, pasuje sterownik 331.xx. Otóż wyczytałem że wystarczy tylko zainstalowac kmod-nvidia. Niestety po restarcie wystąpił czarny ekran i tylko po włączeniu konsoli i przypisaniu nowego xorg.conf, uruchamia się środowisko MATE, ale bez sterowników i żadne dekoracje okien nie działają. Nie mam ani nouveau, ani nvidia. Co teraz zdziałać? Nawet usuwałem kmod- nvidia i uruchamiałem ze strony nvidi, instalator.run bez X i wszystko niby się powiodło, ale niestety bez zmian...czarny ekran. Żadne nvidia-settings nie uruchamia się i nie pomaga nvidia-xconfig. Prosze o pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Październik 5, 2014 Zgłoszenie Share Napisano Październik 5, 2014 Uruchomienie instalatora ze strony Nvidii to nie jest dobry pomysł. Szczególnie jeśli paczka z RPM Fusion nie zadziałała. Na temat sterowników Nvidia i ciemnego ekranu po instalacji było na forum już tyle azy, że z pewnością coś znajdziesz. Wrzuć w Google "site:fedora.pl ciemny ekran". Żeby się nie zaplątać w jakieś mocno historyczne wersje Fedory ogranicz sobie wyszukiwanie do ostatnich 2 lat. A może Twój laptop korzysta z technologii Optimus? Wtedy poszukaj Bamblebee? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi