ddks Napisano Marzec 29, 2015 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 29, 2015 Witam, Dziś zaisntalowałęm sobie Ferdore z środowiskiem XFCE, jest to najnowsza wersja jaka była dostępna na stronie producenta, system jest 64 bitowy. Chciałem sobie zrobić aby system sam się zalogował bo jestem jedynym użytkownikiem komputera.Mój problem pojawił się po przeczytaniu tego poradnika: http://wiki.fedora.pl/wiki/Automatyczne_logowanie Niestety ale u mnie w systemie nie ma takiego pliku i nie wiem co mam zrobić.Jeżeli ktoś zna odpowiedź na moje pytanie to z góry dziękuję.PozdrawaimDawid Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Marzec 29, 2015 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 29, 2015 Jak nie ma pliku to chyba nic nie stoi na przeszkodzie, żeby go założyć? Aczkolwiek, jeśli instalowałeś spin XFCE, to prawdopodobnie nie masz zainstalowanego GDM tylko lightDM i wtedy edycja gdm.conf nic nie pomoże. Edytuj /etc/lightdm/lightdm.conf [SeatDefaults] autologin-user=<tu wpisz login usera, który ma się automatycznie logować> autologin-user-timeout=0 pam-service=lightdm-autologin Te linie są już w pliku, więc wystarczy je odkomentować (usunąć # z początku linii). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ddks Napisano Marzec 29, 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 29, 2015 Tak instalowałem spin XFCE.Dziękuję za szybką i fachową odpowiedź. Wszystko działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi