Gość jantar Napisano Czerwiec 14, 2015 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 14, 2015 Witam, mam problem z flashem na świeżo zainstalowanej fedorze 22. Z filmami jest różnie, od święta odtwarzają się dobrze, ale z reguły jest tak, że w ogóle nie można nic zobaczyć, bo jest czarny ekran. Inne przypadki to czarny albo migający ekran na miniaturce odtwarzacza, i dopiero po przejściu na full screena jest dobrze. Inne odtwarzacze (chińskie joemonsterowe etc) w ogóle nie działają. Podobnie jest z grami we flashu. Kombinowałem z adobe i gnashem, ale bez rezultatów... Na debianach śmigało na adobe bezproblemowo. Da się coś z tym zrobić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JoleKK Napisano Czerwiec 14, 2015 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 14, 2015 Zdradź może, jak i którą wersję flasha instalowałeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość jantar Napisano Czerwiec 14, 2015 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 14, 2015 Korzystałem z poniższej instrukcji, wersja 11.2 http://www.if-not-true-then-false.com/2010/install-adobe-flash-player-10-on-fedora-centos-red-hat-rhel/comment-page-13/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leaf15 Napisano Czerwiec 14, 2015 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 14, 2015 Ja mam ten dodatek https://addons.mozilla.org/en-us/firefox/addon/html5-video-everywhere/ do Firefoxa zainstalowany i nie mam problemów z odtwarzaniem filmów. Jak koniecznie potrzebujesz Flash Playera to zainstaluj Google Chrome tam jest wbudowany najnowszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość jantar Napisano Czerwiec 14, 2015 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 14, 2015 Ten dodatek pozbawia mnie opcji wyboru rozdzielczości. Co do chromium, to zgadza się, ale będę drążyć jeszcze temat... Jest jakiś ratunek dla firefoxa? Jako tako adobe nie potrzebuę, szukam sposobu na wskrzeszenie wszelakiej maści odtwarzaczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jony Napisano Sierpień 18, 2015 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 18, 2015 Ten dodatek pozbawia mnie opcji wyboru rozdzielczości. Co do chromium, to zgadza się, ale będę drążyć jeszcze temat... Jest jakiś ratunek dla firefoxa? Jako tako adobe nie potrzebuę, szukam sposobu na wskrzeszenie wszelakiej maści odtwarzaczy. Istnieje możliwość zainstalowania windowsowego flash-a, shockwave-a, etc. w firefoksie dzięki projektowi pipelight. W instrukcji instalacji http://pipelight.net/cms/install/installation-fedora.html jest opisana Fedora 21, ale wystarczy zamienić frazę Fedora_21 na Fedora_22 i powinno zadziałać. Odpowiednie repozytorium już jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi