osimaru Napisano Wrzesień 18, 2015 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 18, 2015 Witam. Mam problem ze sterownikiem (chyba?) w laptopie Acer 3630, znajduje się w nim układ graficzny SIS M661 MX lub FX. Natywna rozdzielczość ekranu to WXGA, a niestety maksymalna jaką mogę ustawić to 1024x768. Jest jakiś sposób aby sobie z tym poradzić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeM Napisano Wrzesień 20, 2015 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 20, 2015 ŁAŁ. Nie mam takiej karty (moje szczęście, jak się okazuje) i jedyne co znalazłem to binarny blob dla Ubuntu 12.04: https://sites.google.com/site/easylinuxtipsproject/sis Generalnie to działa tak samo na Fedorzei Ubuntu, ale nie wiem czy nie mamy za nowego kernela. Spróbuj, najwyżej pulpit wcale się nie uruchomi. Skasujesz sobie xorg.confa z linii poleceń. Sis, Sis... Weź po prostu rób dalej tylko płyty główne. Wystarczy nam kłopotów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi