Stancol Napisano Wrzesień 27, 2015 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 27, 2015 Probowałem szczelić sobie fedorkę na usb ale nie działa pisze że jest pliki są bios też ale fedora z pendrive nie. Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jusko Napisano Wrzesień 27, 2015 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 27, 2015 Zainstaluj sobie liveusb-creator (z repozytorium). Dedykowane narzędzie do tworzenia Fedory na USB - co nie oznacza oczywiście, że nie nadadzą się inne aplikacje do tego celu. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stancol Napisano Wrzesień 28, 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 28, 2015 Zainstaluj sobie liveusb-creator (z repozytorium). Dedykowane narzędzie do tworzenia Fedory na USB - co nie oznacza oczywiście, że nie nadadzą się inne aplikacje do tego celu. No właśnie przez to robiłem pendriwe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jusko Napisano Wrzesień 28, 2015 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 28, 2015 Zatem powinno działać - niejednokrotnie narzędzie służyło mi do tworzenia live-usb. Być może obraź źle się pobrał, zatem nie startuje. Przyznam, że po opisie ciężko stwierdzić, na czym dokładnie polega komplikacja (nie startuje w ogóle, a może zawiesza się gdzieś etc). Zamiennie - spróbuj jeszcze stworzyć np. przy pomocy aplikacji UNetbootin. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stancol Napisano Wrzesień 29, 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 29, 2015 dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stancol Napisano Wrzesień 30, 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 30, 2015 Dalej nie działa pisze tłumacząc na polski włóż ponownie dysk błąd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Wrzesień 30, 2015 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 30, 2015 (edytowane) Najbardziej "chamski" sposób, ale u mnie zawsze skuteczny, to skorzystanie z dd: dd if=/ścieżka/plikISO of=/dev/sdX X to oczywiście zmienna literka, pod którą kryje się nasze urządzenie USB. Ważne! outpu file (of) to urządzenie a nie partycja, czyli np. /dev/sdc a nie /dev/sdc1Plusy: właściwie jeden - zawsze działa Minusy: nie ma "persistent memory", więc tracimy wszystkie ustawienia po wyłączeniu. Tracimy też dostęp do pozostałego po wgraniu obrazu miejsca. Przy dzisiejszych wielogigabajtowych pendrive'ach to znaczne marnotrawstwo. Zasadniczo to liveusb-creator też mi działa, ale zazwyczaj wymaga to wielu prób. Nie mam pojęcia dlaczego, ale za któryms tam razem uzyskujemy bootowalny pendrive, persistent memory umożliwiające (w zakresie wolnego miejsca) aktualizacje i zachowanie ustawień na kolejne uruchomienia oraz dostęp do pozostałej części "patyka". [EDIT] Jeszcze przyszło mi do głowy... Sprawdzałeś sumę kontrolną pobranego obrazu? Edytowane Wrzesień 30, 2015 przez WalDo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stancol Napisano Październik 1, 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 1, 2015 dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi