lis Napisano Styczeń 9, 2016 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 9, 2016 cześć miałem taką sytuacje, że w pasku startowym pojawił się program z open suse przypadkiem i po chwili zniknął jak się usuwa (_wogóle_ → w ogóle) ORT programy rpm, znam: rpm -e ale to nic u mnie niedaje chciałem unetbootin odinstalować i nic, jak ? Ja instalował yum install (_niewiem_ → nie wiem) ORT czy dobrze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Styczeń 9, 2016 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 9, 2016 rpm -qa | grep <tu nazwa lub fragment nazwy programu> dnf remove <odszukana nazwa programu> np. [root@F22 ~]# rpm -qa | grep liveusb liveusb-creator-3.14.2-1.fc22.noarch [root@F22 ~]# dnf remove liveusb-creator Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lis Napisano Styczeń 9, 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 9, 2016 Ok udało się odinstalować tym: dnf remove ten unetbootin... dzieki a tamten program z paska start zniknął sam jakoś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi