@WalDo Napisano Grudzień 9, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 9, 2004 Korzystam z Krusadera, bo to chyba najlepszy (_menadżer_ → menedżer) ORT plików pod linuksem (nie mówię o konsoli i mc). Wszystko byłoby pięknie, gdybym jeszcze umiał: 1. przypisać określone typy plików rozpoznawane przez rozszerzenie, do określonej aplikacji. Chciałbym np. kliknąć na pliku HTML i żeby uruchomił mi się w Operze (moja ulubiona ) a nie w Konquerorze albo na *jpg i żeby odpaliła mi się inna niz domyślna przeglądarka obrazków. 2. utworzyć nowy toolbar bez ręcznego grzebania w plikach konfiguracyjnych XML. Mam FC2, używam GNOME. Z KDE wybieram tylko niektóre aplikacje jak Krusader, k3b. Pozdr, W. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuja Napisano Grudzień 9, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 9, 2004 Przypisanie plików do aplikacji załatwiłem w KDE (nie używam akurat GNOME) i Krusader jest temu posłuszny. Jedyny kłopot to taki, że kliknięcie na HTML (lub jakikolwiek link) otwiera mi od nowa Operę a nie nową kartę w już otwartej. w Operze (moja ulubiona ) Moja też. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Grudzień 10, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 10, 2004 OK. Wejdę pod KDE i sobie ustawię, ale nadal nie wiem, w którym miejscu to zrobić. Przypisania robi się w Krusader czy gdzieś w jakims pliku trzeba to wpisać? Pozdr, W. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi