zibi743 Napisano Luty 18, 2016 Zgłoszenie Share Napisano Luty 18, 2016 Witam Was. Mam oryginalną płytkę z grą (zrobiłem jej obraz). Chciałbym zamontować ją w wirtualnym napędzie. Za pomocą jakiego programu mogę to zrobić? Tu na naszym Forum widziałem coś takiego: http://forum.fedora.pl/topic/20180-gra-potrzebuje-plyty-w-napedzie/ ale nie rozwiązuje to mojego problemu (mam F23) Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miszcz Napisano Luty 18, 2016 Zgłoszenie Share Napisano Luty 18, 2016 W konsoli: mount -o loop costam.iso <jakis_folder_gdzie> Graficznie zrobisz to programem np. AcetoneISO. Natomiast jeżeli grę będziesz używać poprzez Wine to zainteresuj się nakładką PlayOnLinux, tam masz coś takiego jak emulator wirtualnych napędów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemal Napisano Luty 18, 2016 Zgłoszenie Share Napisano Luty 18, 2016 Hej, Również w konsoli ale nie wymaga roota udisksctl loop-setup --read-only -f /ścieżka/do/obrazu.iso # i potem ewentualnie do od montowania udisksctl loop-delete -b /dev/loop0 # lub jakiś kolejny numer Graficznie można też to zrobić przez Gnome disks... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zibi743 Napisano Luty 22, 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 22, 2016 Dzięki Wam za Pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi