Tomasz27 Napisano Marzec 30, 2016 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 30, 2016 Cześć wszystkim. Może mi ktoś polecić jakiegoś dobrego laptopa (dla brata) do 2000 tys? 2000 to góra, najlepiej jakby kosztowal ok. 1700. Wiem, że budzet kiepski, ale nie szukam czegoś wybajerowanego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stancol Napisano Marzec 30, 2016 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 30, 2016 (edytowane) Pytanie co tam ma być. Do czego będzie bratu potrzebny. Jaki system ma tam być fedora, czy inny. Jak inny to zobacz: http://www.google.com/chromebook/ Na internecie jest coś takiego: Dell Vostro 3558 ... 1 775,42 zł Dell Inspiron 15 5558 ... 1 599,00 zł PS. Jak byś chiał nakjejki np. z logiem fedory to zobacz tu: http://www.unixstickers.com/collections/fedora Tu jest jeszcze temat na askfedora: (nie czytałem sugerowałem się po tytule) https://ask.fedoraproject.org/en/question/39426/good-laptop-for-fedora/ Edytowane Marzec 30, 2016 przez Stancol Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Leniwy Napisano Marzec 30, 2016 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 30, 2016 Napisz co potrzebujesz uruchamiać, czy potrzebna jest Ci dobra bateria oraz jaki planujesz mieć tam system? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz27 Napisano Kwiecień 1, 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 1, 2016 Głównie do nauki, przeglądania neta, korzystania z tych programow Office, czyli chyba takie standardowe rzeczy. Chcialbym znalezc cos możliwie taniego, ale dobrego. Wolę już dopłacić te 100 czy 200 zł, jeśli będzie to miało znaczenie niż kupować jakiś badziew Tu znalazlem jakiś artykuł http://naprawa-laptopa.com/jaki-laptop-kupic.html Zasugerowalem się trochę tym co piszą. Co myślicie o Acer ES1-11 albo Lenovo S20-30? Dzięki Wam za rady 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stancol Napisano Kwiecień 1, 2016 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 1, 2016 Acer tym co piszą, nie jest najlepszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lynx Napisano Kwiecień 10, 2016 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 10, 2016 Podpinam sie z pytaniem co wybrac. Chodzi mi konkretnie o marke na jaka sie zdecydowac. Szukam sprzetu za 2000-2500max. Sluzyl bedzie glownie do pracy czyli pakiet office, przegladarka moze czasami jakas starsza gierka (poza praca oczywiscie:). Czytalem kilka poradnikow np. https://mediamarkt.pl/jaki-laptop-do-2000-zl jednak tam zazwyczaj polecaja Acera do ktorego nie mam zaufania. Z gory dzieki za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeM Napisano Sierpień 27, 2016 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 27, 2016 Nie tyle producent jest wazny, co bebechy. Jezeli chcesz miec Linuksa prosto z pudelka, to szukaj grafiki Intela OPROCZ serii opartej na PowerVR (do gier typu Faster Than Light starczy tez AMD), wifi nie broadcoma (nie ma sterownikow w kernelu). Unikaj wszelkich dupereli, typu dotykowy ekran, bo oprocz Gnome Shella niewiele aplikacji da sie sensownie obslugiwac. Absolutnie nie pakuj sie w laptopy z dwiema kartami grafiki. I bedzie dobrze. Daj znac co wybrales. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemal Napisano Sierpień 28, 2016 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 28, 2016 Dzisiaj dedykowana karta graficzna w lapku to już chyba nie jest taki zły pomysł, głównie mam tu na myśli radeona oraz amdgpu. Sam nie tak dawno kupowałem lapka i również szukałem czegoś bez dedykowanej karty graficznej ale niestety większość ją posiada (tak samo jak napęd optyczny :/). Ostatecznie zdecydowałem się na Dell Inspiron 7548, którego polecam z wyjątkiem: wyświetlacza (panel TN) :/ touchpada, jest przewrażliwiony (pod windows działa ok, dzięki sterownikom), obecnie libinput nie pozwala z tego co się orientuję na regulację czułości ale naklejenie foli ochronnej na touchpada rozwiązuje problem Co do grafiki jest to GCN 1.0 więc amdgpu jeszcze eksperymentalnie (zbieram się do przetestowania...) ale przyszłość wygląda dla niej bardzo obiecująco Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zipper Napisano Październik 20, 2017 Zgłoszenie Share Napisano Październik 20, 2017 Sporo przydatnego info. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceks5 Napisano Listopad 24, 2017 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 24, 2017 Ciekawe laptopy znajdziesz na ceneo lub na morele.net. zależności od zasobności Twojego portfela, możesz wybierać z pośród wielu modeli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
basiaborys90 Napisano Marzec 9, 2018 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 9, 2018 Czy jest jakaś lepsza alternatywa dla MacBook Air w tej chwili? Budżet 4k zł. Mały, cienki laptop z mocną baterią do pracy biurowej. Takie wstępne wymagania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeM Napisano Marzec 10, 2018 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 10, 2018 W dniu 9.03.2018 o 13:24, basiaborys90 napisał: Czy jest jakaś lepsza alternatywa dla MacBook Air w tej chwili? Budżet 4k zł. Mały, cienki laptop z mocną baterią do pracy biurowej. Takie wstępne wymagania Oczywiście: Dell XPS 13. Problemem może być cena, bo w czterech tysiącach możesz się nie wyrobić. http://www.dell.com/en-us/work/shop/dell-laptops-and-notebooks/xps-13-developer-edition/spd/xps-13-9370-laptop Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
basiaborys90 Napisano Marzec 12, 2018 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 12, 2018 Dzięki za podpowiedź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zoltyhajka Napisano Marzec 16, 2018 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 16, 2018 Mi się wydaje, że warto w tym obszarze tematycznym doradzić się znajomych... Jest to najlepsze możliwe rozwiązanie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sinuspi Napisano Marzec 25, 2018 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 25, 2018 Ja polecam wybierać z laptopów Lenovo. Korzystam od lat i nie miałem żadnych problemów z nimi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi