Zayl Napisano Grudzień 10, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 10, 2004 Ludziska błagam pomórzcie... potrzebuje sterów do 9550 na Fedzie 2 . Blagam piszcie... tylko nie podawajcie linkow do jakichs stron tylko powiedziec jak to zrobic tak zebym zrozumial ;-) Jestem calkiem noob :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano Grudzień 10, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 10, 2004 Nie ma działających sterów radeona dla FC3, a o sterach dla FC2 było już dużo na forum, poszukaj! Tylko nie w shoutboksie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zayl Napisano Grudzień 11, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 11, 2004 Szuałem, ale ja jestem wybitnie nie kumata jednostka i dlatego prosze aby mi to ktoś bardzo prosto i przystępnie wytłumaczyć Mam fedke 2 i Sapphire 9550 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Siriuz Napisano Grudzień 11, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 11, 2004 mam fc2 z pelnym upgradem wiec w sumie mam chyba fc3 owszem sterowniki ati ktore do tej pory ladnie dzialaly - po paru updatach przestaly, ale znalazlem w sieci odpowiedni reczny patch do Makefile w tych saterownikach + nadgranie skompilowanego fglrx.ko na istniejacy w sysatemie.... i radek dziala ladnie jak dzialal podejrzewam ze tym ktorzy maja zainstalowana fc3 od zera - tez pomoze. niestety nie pamietam gdzie znalazlem te wskazowki ale jak ktos bardzo potrzebuje to na pewno znajdzie sproboje odtworzyc z pamieci idziemy do /lib/modules/fglrx/build_mod/2.6.x i edytujemy Makefile idziemy do lini nr 13 (to jest druga flaga w EXTRA_CFLAGS i zmieniamy te linie na: -I/usr/src/linux-2.6.9/drivers/char/drm \ (oczywiscie to ma byc link do waszego jajka ) ino wychodzimy i robimy make z tego chyba urodzi sie nam fglrx.ko i go trzeba nagrac na stare fglrx.ko ktore gdzies tam siedzi ino zrestartowac: telinit 3 telinit 5, ew po drodze zaladowac modprobe fglrx... ----------------------------------------------------- ciach, olsnienie :> problemy rzekomo sa z Xorg 6.8, ja mam 6.7 wiec nie ma problemu... nie mniej dla dociekliwych zwracam uwage na pogloski w sieci, ze niektorym udalo sie http://www.fedoraforum.org/forum/showthrea...ead.php?t=26697 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zayl Napisano Grudzień 12, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 12, 2004 No dobra, pomijając fakt ze tego całkowicie nie rozumiem, to dzięki bardzo. Pewnie mi to pomoze... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi