Gość Napisano Wrzesień 29, 2016 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 29, 2016 Witam, Mam problem z instalacją sterowników do karty nvidia GTX 660m na fedorze 24 64bit. Robiłem wszystko jedno za drugim według dostępnych poradników. Niestety po wpisaniu w terminalu: sudo dnf install akmod-nvidia "kernel-devel-uname-r == $(uname -r)" Paczki co prawda się pobierają, jednak po pobraniu otrzymuje komunkat:ostrzeżenie: /var/cache/dnf/rpmfusion-nonfree-updates-499a581200a0988c/packages/akmod-nvidia-367.44-1.fc24.x86_64.rpm: Nagłówek V4 RSA/SHA1 Signature, identyfikator klucza 96ca6280: NOKEY Pobrane pakiety zostały zapisane w pamięci podręcznej do czasu następnej pomyślnej transakcji. Można usunąć pakiety z pamięci podręcznej wykonując polecenie „dnf clean packages”. Szukałem na to rozwiązania zanim napisałem tu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Wrzesień 29, 2016 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 29, 2016 Przeinstaluj paczki z wpisami do RPM Fusion dnf reinstall rpmfusion* Jak to nie pomoże, to spróbuj ręcznie zainstalować klucze (jako root oczywiście).Dla Fedory 24 to będzie tak rpm --import "http://rpmfusion.org/keys?action=AttachFile&do=get&target=RPM-GPG-KEY-rpmfusion-free-fedora-24"\ "http://rpmfusion.org/keys?action=AttachFile&do=get&target=RPM-GPG-KEY-rpmfusion-nonfree-fedora-24" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano Wrzesień 29, 2016 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 29, 2016 Problem rozwiązał ręczna instalacja kluczy. Sterowniki zainstalowały się bez problemu. Dziękuje za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi