slabypingwin Napisano Listopad 29, 2016 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 29, 2016 Najpierw zainstalowałem F 25 z GNOME a potem doinstalowałem KDE poleceniem ; sudo dnf install group kde . Wszystko poszło dobrze tylko że w oknie logowania nie mam pola z wyborem pulpitu który chciałbym aby się uruchomił . Jak więc przejść z GNOME na KDE w F 25 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amos Napisano Listopad 29, 2016 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 29, 2016 A tylko się wylogowałeś po instalacji KDE, czy zrestartowałeś kompa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slabypingwin Napisano Listopad 29, 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 29, 2016 Restartowalem kilka razy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dj_oko Napisano Listopad 29, 2016 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 29, 2016 dnf install @kde-desktop Restart GDMa, następnie wybrać użytkownika, kliknąć trybik i wybrać "Plazma" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slabypingwin Napisano Listopad 30, 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 30, 2016 Właśnie nie ma w oknie GDM-a tego trybika !...... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrew Napisano Listopad 30, 2016 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 30, 2016 Nie używam F25 więc to tylko podejrzenie. Prawdopodobnie: #dnf install group kde instaluje nieco inne pakiety jak: #dnf install @kde-desktop Spróbuj drugiego polecenia, może zmieni to konfigurację gdm. Jak nie to trzeba ręcznie zmienić Waylanda na Xorga Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amos Napisano Listopad 30, 2016 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 30, 2016 Ja instalowałem KDE poleceniem: dnf groupinstall 'Środowisko KDE Plasma' i mam do wyboru Plasmę w GDM... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi