zibi743 Napisano Maj 14, 2017 Zgłoszenie Share Napisano Maj 14, 2017 Witam Was. Coraz częściej piszą w internecie o dołączeniu Microsoftu do Linux Foundation. Ja widzę w tym zagrożenie dla dystrybucji Linuksa, które mają "znaleźć się" w sklepie tej firmy. Na tej liście znajduje się również Nasza Fedora... Pewnie spotka ją ten sam los co kiedyś RedHata.... Proszę o Wasze komentarze w tej sprawie. Ja myślę, że powstanie nowa niezależna dystrybucja. Za jakiś czas znów "zagarnie" ją Microsoft i ten cały proceder będzie się w kółko powtarzał... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeM Napisano Maj 15, 2017 Zgłoszenie Share Napisano Maj 15, 2017 Nie interesują ich dystrybucje. Microsoft nie dołączy do fundacji za darmo. Będzie dawał konkretną kasę, żeby mieć swoje do powiedzenia. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zibi743 Napisano Maj 16, 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 16, 2017 Właśnie. Będzie dyktował swoje "ja" i swoimi decyzjami może mieć wpływ na rozwój m.in naszej Fedory. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeM Napisano Maj 16, 2017 Zgłoszenie Share Napisano Maj 16, 2017 3 godziny temu, zibi743 napisał: Właśnie. Będzie dyktował swoje "ja" i swoimi decyzjami może mieć wpływ na rozwój m.in naszej Fedory. Pośrednio tak. Myślę, że chodzi im głównie o jeden ze swoich flagowych produktów: Azure. Zgadnijcie, jaki jest tam najpopularniejszy system... Ubuntu. MS dogadał się w kilku sprawach bezpośrednio w Canonical (jak Ubuntu Shell), ale nie może sobie pozwolić na pozostanie z boku i obserwowanie, jak zupełnie obcy kod, nad którym nie mają żadnej kontroli, zalewa ich własną platformę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi