NoRobot Napisano Wrzesień 12, 2017 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 12, 2017 Mam problem ze skanowaniem. System widzi moje urządzenie HP Officejet 4622 jako drukarkę, ale Xsane podłącza się jedynie do kamerki w moim laptopie. Czy ktoś wie jak można ręcznie skonfigurować Xsane i podłączyć moje urządzenie jako skaner? W poprzednim laptopie nie było kamerki i Xsane konfigurował się prawidłowo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeM Napisano Wrzesień 12, 2017 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 12, 2017 Podczas uruchamiania xsane nie pyta o wybór urządzenia? Możesz je podać przy uruchamianiu. Sprawdź najpierw, czy jest to w ogóle możliwe: scanimage -L i ewentualnie podaj urządzenie przy uruchamianiu xsane: xsane artec_eplus48u:libusb:003:002 (to mój skaner) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NoRobot Napisano Wrzesień 12, 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 12, 2017 $ scanimage -L device `v4l:/dev/video0' is a Noname Integrated Camera virtual device Moje urządzenie, to drukarka sieciowa i nie miałem dotąd z nią problemów. Problem rozwiązany: trzeba było zainstalować pakiet libsane-hpaio i wszystko jest już OK 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeM Napisano Wrzesień 12, 2017 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 12, 2017 54 minuty temu, NoRobot napisał: Problem rozwiązany: trzeba było zainstalować pakiet libsane-hpaio i wszystko jest już OK O, dzięki. Przyda się na przyszłość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi