conexion2000 Napisano Grudzień 12, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 12, 2004 pod fedora core 3 po zainstalowaniu sterowników zrobiłem wszytsko tak jak być powinno. I w instrukcji i odnosnie tego, ze zawiesza sie na włączaniu graficznego startu, czyli skopiowałem te pliki z /dev/nvidia itd. Jednak mam nadal ten sam problem, tzn. komp wiesza się po ładowaniu udev, na konfiguracji parametrów jądra. Jak w grub-ie wykasuje ten wpis od uruchamiania graficznego startu to jest ok. I nawet chodzi super tux. Jak zrobić, żebu uruchamiał się ten graficzny start? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano Grudzień 12, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 12, 2004 Może to coś pomoże ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smali Napisano Grudzień 12, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 12, 2004 W /etc/grub.conf wywal rhgb Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _PaT Napisano Grudzień 12, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 12, 2004 Zdecydowanie polecam instalację steroników z livna.org (stąd). To te pliki: nvidia-driver-debuginfo nvidia-glx-devel kernel-module-nvidia nvidia-glx. Tylko dopilnuj, żeby wszystkie były w jednej wersji. Wcześniej odinstaluj te oryginalne ze strony nvidii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
McGiwer Napisano Grudzień 13, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 13, 2004 Czy robiles tak jak jest tu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano Grudzień 27, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 27, 2004 nvidia-driver-debuginfo nvidia-glx-devel A te dwa to niby po co? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AlienJR Napisano Grudzień 28, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 28, 2004 hmm... czemu nikt nie instaluje z (_rpm'a_ → RPM-a) ORT ?? jakos trudno sie instaluje czy co ?? (nie robilem tego.. ale wydaje mi sie, ze nie ':/) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano Grudzień 28, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 28, 2004 Trzy posty wyżej _Pat dokładnie (no prawie dokładnie, po co komukolwiek tutaj debuginfo i devel ) wytłumaczył jak instalować z RPM-a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuja Napisano Grudzień 28, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 28, 2004 hmm... czemu nikt nie instaluje z (_rpm'a_ → RPM-a) ORT ?? ... A nie słyszałeś o masochistach? Poza tym z rpm-ów na 100% działają, a instalacja sterów z nvidia.com zawsze daje dreszczyk emocji - sądzę, że 50% userów instalacja nie udaję się. P.s. Wystarczą te dwa (instalowane jednocześnie): kernel-module-nvidia nvidia-glx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Grudzień 28, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 28, 2004 Mam takie pytanie. Na tej stronce są pakiety pod kernel 2.6.9-1.681_FC3. A ja mam tylko 2.6.9-1.715_FC3. Czy nie będzie problemu instalując je nie pod tym kernelem, co pierwotnie miał być? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuja Napisano Grudzień 28, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 28, 2004 Ryzyko chyba żadne, ja bym spróbował - albo się nie zainstaluje, albo się zainstaluje i jak by nie działało to można przecież odinstalować - rpm-y szkód w systemie nie robią. A gdzie dają 2.6.9-1.715_FC3? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Grudzień 28, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 28, 2004 A gdzie dają 2.6.9-1.715_FC3? Bo ja wiem Yum'em się ściągnął przy upgrade Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano Styczeń 2, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 2, 2005 A tutaj dają BTW ciekawe kiedy wreszcie dadzą Thunderbirda 1.0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuja Napisano Styczeń 2, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 2, 2005 A tutaj dają No tak, ale do testinga nie dają rpm-ów nvidii. Dzięki, poczekam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi