bartekm Napisano Styczeń 21, 2018 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 21, 2018 Witam! Szukam sposobu na zastąpienie w przeglądarce Firefox wtyczki Silver-light. Jest ona niezbędna do prawidłowego działania serwisu ncplusgo.pl. Czy jest to możliwe? Z góry dzięki za pomoc! Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Styczeń 21, 2018 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 21, 2018 Sprawdź pipelight. dnf install pipelight Tylko uwaga! Pipelight instaluje (instalowało?) o ile pamiętam swoją wersję wine [EDIT] O właśnie coś kiedyś pisałem o tym na forum Nie wiem na ile to aktualne... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartekm Napisano Styczeń 21, 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 21, 2018 Próbowałem już tego rozwiązania, jednak gdy próbuje zainstalować pipelight wyskakuje błąd : "Błąd: Brak wyników". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Styczeń 21, 2018 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 21, 2018 U mnie działa Może jakąś literówkę w nazwie zrobiłeś? Jeśli nie, to wyczyścić cache dnf (dnf clean all) i ponów próbę. Jeśli to zawiedzie, to napisz jaką masz wersję Fedory i co pokazuje dnf search pipelight [EDIT] Już chyba wiem. Nie masz zainstalowanych repozytoriów RPMFusion. https://wiki.fedora.pl/wiki/Poradnik#Jak_doda.C4.87_repozytorium_RPMFusion.3F Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartekm Napisano Styczeń 21, 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 21, 2018 Rzeczywiście po zainstalowaniu RPMFusion instalacja pipelight przebiegła pomyślnie i uruchomienie silverlight również. Niestety mimo wszystko ncplusgo uruchamiane w przeglądarce Firefox nie uruchamia wtyczki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Styczeń 21, 2018 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 21, 2018 Popróbuj z innymi wersjami sliverlight Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amos Napisano Styczeń 22, 2018 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 22, 2018 Albo z innymi wersjami Firefoksa. Najnowszy nie obsługuje już wtyczek poza Flashem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartekm Napisano Styczeń 23, 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 23, 2018 Problem był w wersji Firefox, pobrałem wersje 52 i wszystko działa poprawnie. Dzięki za pomoc! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JoleKK Napisano Luty 4, 2018 Zgłoszenie Share Napisano Luty 4, 2018 Ale ncplusgo, od jakiegoś czasu działa też bez silverlighta, więc szkoda się męczyć. Wystarczy po zalogowaniu pozwolić na instalację googlowego dodatku DRM i działa natywnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi